Brukervennlighet og muligheter i HotDog Pro 5

Så fremt du ikke arbeider med utvikling av databaser, er det ingen begrensninger i hva du kan bruke HotDog til. Etter så mange versjoner har programmet fått en svært positiv blanding av avanserte funksjoner og brukervennlighet.

De fleste avanserte muligheter blir nå best styrt gjennom et av de mange tilleggsprogrammene og underprogrammene som enten følger med HotDog eller som må lastes ned i tillegg til hovedprogrammet.

Nettleseren Rover

HotDog har et eget vindu som viser resultatet av dokumentene du arbeider med. Programmet som driver dette vinduet kalles Rover. I tidligere versjoner av HotDog var Rover en rar nettleser -- fullstendig utilstrekkelig for svært mange av sidene som HotDog-brukerne laget.

Dette har bedret seg, men fortsatt er Rover bare en middels god nettleser. HotDog har derfor enkle rutiner for visning av HTML-dokumenter i eksterne nettlesere. Dette er faktisk ganske bra: Rover viser deg hva du holder på med, men når du virkelig vil teste sidene dine, kan du velge mellom alle nettlesere som du har installert på maskinen din. Rover har stillbar bredde, noe som er bra hvis du selv har stor skjerm, og ønsker å se hvordan HTML-dokumentene dine blir på mindre skjermer.

HTML-validator

Alle skikkelige HTML-editorer tester koden for deg. HotDog går enda litt videre. Testingen skjer mens du skriver, og du kan selv bestemme hvilken versjon av HTML du ønsker å skrive. Det lyser opp med rødt hvis HotDog finner kode som avviker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fullkomment ville det ha vært hvis HotDog også kunne ta hensyn til småforskjellene mellom dekodingen i de ulike nettleserne, og gi beskjed om disse.

Filbehandling

HotDog har integrert et FTP-program i filmenyen. Du kan åpne fulle webtjenester og enkle filer direkte fra serveren din, og redigere disse innen du lagrer dem på serveren igjen.

Dette er bra, men kunne ha vært bedre. Grafikken som hører til dokumentet du redigerer, blir ikke vist i Rover, og dessuten var det irriterende at HotDog hele tiden ville lagre sikkerhetskopi til serveren, i stedet for din egen maskin.

Style Sheets

HotDog har laget et meget enkelt verktøy for å lage Style Sheets. Selv om denne, i likhet med andre editorer vi har testet, krever en del kunnskap for å kunne brukes, er den meget oversiktlig. Du velger mellom lettfattelige rutiner, og etter noen klikk har du definert din egen mal for hvordan teksten skal formateres.

Style Sheet-rutinene er lette å integrere med HTML-dokumentene, men det er ikke laget til gode nok rutiner for produksjon av reservekoder for eldre nettlesere.

Brukervennlighet og muligheter i HotDog Pro 5

  1. Tilleggsprogrammer i HotDog Pro 5