Brukervennlig luksus

Acer, verdens tredje største PC-produsent, viser nye takter og lanserer en spissfindig kombinasjon av eleganse og brukervennlighet.

Veriton FP2 er navnet på det nye vidunderet, som nærmest kan kalles en bærbar stasjonær PC. Alle delene (det er kun tre stykker) får lett plass under armen dersom behovet skulle melde seg.

Ikke bare er den veldig kompakt, den kan nok også være en god konfliktløser for parforhold der en av partene er avhengig av å ha en PC i nærheten mens den andre ikke kan fordra synet av maskinen i parets stue. Veriton FP2 er ikke bare en PC, det er også et designmessig vidunder som nesten gjør maskinen til et møbel for de med interesse for form og farge.

Brukervennlighet på topp

Veriton FP2 er en alt i ett-PC der fokus helt klart er lagt på design, uten at dette nødvendigvis går på bekostning av brukervennlighet. Maskinen sies faktisk å være enklere i bruk en tradisjonelle stasjonære PCer.

Det som gjør PCen så enkel i bruke er hovedsakelig at alt er samlet på et sted, oppå bordet. Du slipper å strekke deg ned under pulten hver gang du skal sette i en CD eller lignende. USB-kontakter og uttak til hodetelefoner er festet i fronten for at du skal slippe å krype til baksiden av maskinen.

Det er ikke bare utseendet som teller

Den rimeligste modellen har en Intel Pentium III prosessor som kjører på 800 MHz med 20 GB lagringskapasitet og 128MB minne (utbyggbart). Maskinen leveres med CD-ROM men du kan også få DVD eller CD-RW i tillegg. Disse kan enkelt byttes ut mens maskinen er oppe og går. Prisen er omtrent som på en god bærbar PC, 19.990 kroner pluss moms og frakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Monitoren er en avtagbar 15,1” LCD-skjerm (tilsvarer vanlig 17”). LCD-kvaliteten gir mindre stråling enn vanlige skjermer og er mer behagelig for øyet. I frontpanelet sitter innebygde stereo høyttalere.

Neppe tilfeldig lansering

At flere PC-produsenter nå satser på innovativt design, er neppe helt tilfeldig. PC-salget i Europa og USA hadde i fjor den laveste veksten på 7 år.

PC-produsentene sliter, ingen tvil om det. Problemet er ikke å lage gode produkter, snarere tvert i mot: Både kvaliteten og ytelsen på komponentene øker stadig, mens prisen beveger seg standhaftig i motsatt retning. Vi som kunder får større forventninger til produktene samtidig som det er en opplest og vedtatt sannhet at dersom du for eksempel venter en ekstra uke med å kjøpe nye minnebrikker, kan du fort få dobbelt mengde til samme pris. Det er med andre ord ikke mulig for produsentene å konkurrere kun på pris.

Vi har tidligere omtalt og testet en annen "design-PC" fra Best, som du kan lese om i denne artikkelen. Vi håper også på å få testet Veriton FP2 i nær fremtid.