Brukergrensesnittet

Foto: BEL Vis mer
Foto: BEL Vis mer

Windows ME har fått den største ansiktsløftingen siden Windows 95.Noen revolusjon er det likevel ikke snakk om; det går for det meste på estetikk.

Microsoft har høstet lovord for sin nye, myke linje når det gjelder valg av lyder, standardikoner og farger. Dette brukergrensesnittet ble lansert sammen med Windows 2000 i fjor. Siden Windows 95 har Windows blitt adskillig "rundere og mykere" i kantene. Til og med ikonene for ukjente filtyper har blitt forandret, og i utforskeren og på skrivebordet vil du umiddelbart få tilgang til My Documents-mappen.

I likhet med Windows 2000, har Windows ME fått den nye standarden for Open/Save-dialogbokser med snarveier til logiske steder for filplasseringer. På den måten spares du mange ganger fra å bla gjennom hauger av kataloger for å komme til riktig destinasjon.

En ting som også er verdt å nevne, er at det har det blitt lettere å tilpasse hvordan startmenyen og oppgavelinjen skal se ut og oppføre seg. Dette endres gjennom valget ”Taskbar and Start Menu” under Settings på startmenyen. Mange av innstillingene kunne man gjøre noe med også i Windows 98, men da måtte endringene gjøres direkte i registeret. Nå kan du for eksempel enkelt skjule elementer på startmenyen som du ikke bruker.

For øvrig har hjelpesystemet fått totalt nytt utseende, og webgrensesnittet er med på å skape en intuitiv følelse. Innfallsvinkler til - og kategorisering av - temaer virker samtidig mer gjennomtenkt og gjennomarbeidet enn i tidligere versjoner.

Foto: bel Vis mer