Bruker du Facebook-appen?

Da bør du skru av automatisk avspilling.

<B>AUTOMATISK VIDEO-PÅ SOM STANDARD:</B> Men i alle dager, Facebook, hvorfor vil dere at vi skal ende opp en ekstra stor mobil-regning? Skru av denne funksjonen, så slipper du å punge ut mer enn nødvendig. Foto: TROND BIE
AUTOMATISK VIDEO-PÅ SOM STANDARD: Men i alle dager, Facebook, hvorfor vil dere at vi skal ende opp en ekstra stor mobil-regning? Skru av denne funksjonen, så slipper du å punge ut mer enn nødvendig. Foto: TROND BIE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook-appen har en veldig uheldig bivirkning som kan føre til høye mobil-regninger, skriver nettstedet iMore.

En del av videoene i nyhetsstrømmen blir nemlig avspilt automatisk, noe som kan gi store ekstra-kostnader om man er på 3G- eller 4G-nettet.

Les også om de nye maksprisene for mobilbruk, og hvor de IKKE gjelder.

Vi presiserer at dette problemet ikke gjelder all Facebook-video, ei heller lenker til YouTube-klipp.

Trolig er det i hovedsak video tatt opp med mobilen, og lastet direkte opp til Facebook fra appen, som spilles av automatisk.

På som standard

Som standard er innstillingen dessverre aktivert også når man er på et mobildata-nett, i hvert fall på iPhone. Slik trenger det imidlertid ikke være.

Automatisk avspilling av video kan nemlig skrus helt av, eller aktiveres kun når man er på et WiFi-nett.

Les også: Du ikke bruke Facebook Messenger.

Slik gjør du det

Hvor finner du så innstillingen for å deaktivere? Det er ikke vanskelig.

På iPhone har Facebook har sin egen lille plass (sammen med Twitter), altså rett over alle de andre appene, under iOS' vanlige «Innstillinger»-meny.

Trykk «Facebook» fra «Innstillinger», trykk «Innstillinger», og bla så ned til «Auto-play». Derfra kan du velge «On», «Wi-Fi only» eller «Off».

Har du en Android-telefon, må du åpne Facebook-appen, trykke på mer-menyen oppe på høyre side (de tre horisontale linjene) og bla ned til «Applikasjonsinnstillinger».

Trykk deretter på «Automatisk avspilling av video» for å skru funksjonen av.

ENKELT: Det er ikke noe problem å deaktivere autoamatisk avspilling av Facebook-klipp, men at det er aktivert som standard også når man er på datanettet, har kanskje ikke alle fått med seg. Foto: TROND BIE
ENKELT: Det er ikke noe problem å deaktivere autoamatisk avspilling av Facebook-klipp, men at det er aktivert som standard også når man er på datanettet, har kanskje ikke alle fått med seg. Foto: TROND BIE Vis mer


Og ekstra viktig er det om du skal reise med ferger ut av landet: Skyhøye mobilpriser på fergene.

Les også: Fem nye Facebook-funksjoner som kommer snart