Med mange faner og programtillegg kan nettleseren ta opp mye minne. Google Chrome kan vise deg hva som er syndebukkene.
Med mange faner og programtillegg kan nettleseren ta opp mye minne. Google Chrome kan vise deg hva som er syndebukkene.Vis mer

Bruker Chrome mye minne?

Slik finner du syndebukkene.

Ja, du kan le, du, men når man jobber som teknologijournalist blir det til at man prøver ut en del ting og tang; deriblant også utvidelser til Google Chrome.

Som du ser tar Chrome opp svært mye av internminnet på min maskin; ikke bare fordi jeg har flere faner åpne, men også fordi jeg har installert en god del utvidelser.

Men hva er det egentlig som bruker minne? Det kan du finne ut av.

Les også: Chrome lansert på iPhone og iPad

Separate prosesser

En viktig ting med Chrome-nettleseren er at hver fane og hvert programtillegg kjører som en egen prosess. Dersom f.eks. Flash skulle låse seg i én fane, betyr det at det kun er denne fanen som må lukkes, mens de andre fungerer fint.

Du kan selv se hvilke faner og programtillegg som bruker prosessorkraft og minne ved å sjekke Chromes innebygde oppgavebehandling. Den finner du ved å trykke på skiftenøkkelikonet, verktøy og oppgavebehandling. For mitt vedkommende ser det slik ut:

Bruker Chrome mye minne?


Som du ser koster det meg 228MB av arbeidsminnet å ha Feedly kjørende (nettside + utvidelse). Fanen med Microsofts webmail tar opp 129MB, mens både Google+ og Facebook også tar drøye 100MB hver.

Les også: Har telefonen nok internminne?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opplever du at Chrome tar merkbart mye ressurser på din maskin, er altså dette stedet der du kan sjekke hva som belaster maskinen mest og gjøre nødvendige tiltak deretter.

(PS! Selv om skjermbildene er fra Mac-versjonen av Chrome, er fremgangsmåten den samme på Windows.)