Bruke instillinger fra andre harddisker?

Hei,

Jeg hadde en gammel Pentium 3-maskin som røk, og valgte å kjøpe meg en ny PC.

Da tok jeg med den gamle harddisken til den nye maskinen, og bruker denne til backup.
Problemet er at jeg ikke får tilgang til Mine Dokumenter- mappen på min gamle profil
som var passord-beskyttet.
Bruker som før Win XP Pro.
Har hørt at Windows 2000 kan omgå problemet, men har ikke tilgang til maskin med dette installert.
Hva gjør jeg??

Hilsen Jørn

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er forholdsvis enkelt å bytte både profilen og banen til Mine Dokumenter-mappen i Windows XP. Du trenger bare å trykke på egenskapene til Mine dokumenter på skrivebordet for å angi hvilken mappe du vil bruke.

Når det kommer til dokumenter og innstillinger, kan du også sette disse til den gamle disken din, eller eventuelt kopiere over hele mappen. Du trenger bare å klikke deg inn på egenskapene til Min datamaskin og finne frem til arkfanen Avansert.

Dersom selve mappen er passordbeskyttet har du selvfølgelig et lite problem. Det beste hadde vært om du a) husket passordet, eller b) kunne starte opp fra systemet på den gamle disken og simpelthen fjerne det.

Det kan tenkes at du får tilgang til filene dine dersom du har nøyaktig likt brukernavn og passord på den nye maskinen som den gamle, eller hvis du installerer Linux eller et annet operativsystem, og kopierer over mappen til en annen.

Jeg har dessverre ingen konkrete ideer for hvordan du kan få fjernet passordet ditt, men med litt flaks har noen av leserne våre det. Er de snille nok, kan det hende poster instrukser til deg i tilbakemeldingene til denne artikkelen!

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar