Bruke Google som harddisk?

Ryktene verserer om at du snart kan ta i bruk Google som harddisk.

<strong> Foto:</strong> engadget.com
Foto: engadget.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ryktene om nettbaserte lagringsmuligheter fra Google har sirkulert i mange år. Den nettbaserte harddisken har vært kjent som Gdrive, og skal vi tro TG Daily skal tjenesten lanseres i løpet av 2009.

Spar plass

Gdrive er en løsning for å lagre filene direkte på Internett, og Google sine servere skal ha nok kapasitet til å holde hele innholdet på harddisken din.

Lagringstjenesten vil integreres med andre redigeringstjenester fra Google, slik som dokumenter og regneark via Gmail og bilder via Picasa Web Albums.

Les også: Har du sjekket Hotmail i dag?

Nye muligheter

Dette åpner opp for helt nye muligheter. Du kan for eksempel se for deg at du kan åpne et regneark du arbeider med hjemmefra på en tilfeldig Internettkafé, for så å jobbe videre derfra.

Men ideen er langt fra revolusjonerende. Det finnes allerede flere nettbaserte harddisker som tilbyr det samme. Mest kjent er kanskje tjenesten fra Microsoft, Live Mesh, og Apple sitt alternativ, MobileMe iDisk.

Les også: Nettet tar over i 2009

Problemet med flere slike tjenester har imidlertid vært at de tilbyr begrenset lagringskapasitet med gratisversjon, og at du blir nødt til å betale i dyre dommer for å oppgradere kontoen. Disse prisene har gjerne vært så høye, at det i stedet kan lønne seg å investere i ekstern harddisk.

Til forskjell fra disse andre, er det meningen at Gdrive skal gi deg gratis (eventuelt veldig rimelig) og ubegrenset med lagringskapasitet, i følge TGDaily.

Mulig med Gmail

Nettbasert lagring på Googles servere har for så vidt også vært mulig for deg med GMail-konto allerede, hvis du installerer gratisprogrammet GMail Drive shell extension. Men det har likevel vært et begrenset alternativ, ettersom du maks kan lagre 7 GB per konto. Det er også begrensninger på hvor store filene kan være.


Men Gdrive åpner igjen opp for nye utfordringer.
Hvem eier innholdet på harddisken vår om vi velger å flytte den over på Google sine servere: Vi selv, eller Google?

Kilde: tgdaily.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer