Bruk skrivebordet til noe nyttig!

Med Yahoo Widgets kan du velge blant tusenvis av kjekke ting å legge på skrivebordet ditt - alt helt gratis. Her får du se noen av våre favoritter!

De fleste av oss har ikke så mye artig på skrivebordet. Som regel har vi snarveier til My computer, My documents, My network places og Recycle bin, pluss en hel haug av installerte programmer som ligger litt hultetibulter.

Det bør bare være et større salgsargument for Yahoo Widget Engine (tidligere Konfabulator). Med dette programmet kjørende kan du installere moduler som blir liggende på skrivebordet - småprogrammer som analog klokke, RSS-leser, e-postsjekker, kalender, værvarsler, bildeviser og mye annet. Hvis du har sett noen skjermbilder fra Windows Vista har du sikkert lagt merke til dem.

Bruk skrivebordet til noe nyttig!


Modulene plasseres fritt på skrivebordet, men du kan også velge alltid å la dem ligge på toppen, eller til og med "floating", slik at de alltid er synlige, men at du fortsatt kan trykke "bak" dem med muspila. De er heller ikke begrenset til standard Windows-utseende, men kan både være gjennomsiktige, runde etc., og mange av dem kan "skinnes" slik at du kan tilpasse dem til ditt miljø. Programmet er forresten også tilgjengelig for Mac OS X (10.3 eller nyere).

Yahoo Widgets er community-basert; det vil si at det er brukerne som selv står for widgetene, og du kan også lage egne dersom du er en dreven programmerer. Pr. skrivende stund er det flere tusen widgets som er fritt tilgjengelig, og på hjemmesidene er de kategorisert og ratet, i tillegg til at du kan se hvor mange som har lastet dem ned før deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

BILDESPESIAL: 10 AV VÅRE FAVORITTWIDGETS!

Yahoo Widgets krever at du først installerer Yahoo Widget Engine. En tur til denne siden burde sette deg i gang.