Bruk Hotmail med hvilket som helst epost-program

Microsoft har åpnet for POP og SMTP-støtte. Det betyr at du kan bruke hotmailen din med nær sagt alle epostprogrammer, i alle operativsystemer.

Når du klikker en typisk "send epost"-lenke på nettet, vil ditt standard epost-program åpne en ny, tom epost-melding. Hittil har kun noen få programmer fungert med Hotmail i så måte, deriblant Outlook 2003, Outlook Express og Windows Mail.

Nå kan du imidlertid bruke Eudora, Thunderbird eller andre epostprogrammer, enten det er Windows-programmer eller i andre operativsystemer som MacOS og Linux.

Hemmeligheten ligger i at Microsoft har åpnet for protokollen POP, og har også en tilgjengelig SMTP-server (for utgående post). Dette har vært mulig med Gmail, Googles eposttjenste, en god stund allerede, og mange mener at det er en av grunnene til at Google har hatt den sterkeste veksten i antall brukere de siste årene.

Gmail og Hotmail er verdens mest brukte gratis epost-tjenester. Begge tilbyr en håndfull gigabytes eller mer med gratis lagring av epost på henholdsvis Googles og Microsofts servere.

Off-line epost

Når du bruker POP-protokollen, lastes samtidig eposten ned til datamaskinen din, slik at den er tilgjengelig også når du ikke er på nettet. Du kan også skrive e-poster når du er off-line. Disse legges i utboksen, og sendes når du igjen er på nett. Det er kanskje de største fordelene.

POP-tilgang til Hotmail har vært tilgjengelig for amerikanske brukere en tid, men er nå altså tilgjengelig for brukere over hele verden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik gjør du det

I epost-programmet ditt skal du velge "Ny konto", "New account" eller lignende, og når du blir bedt om å oppgi POP og SMTP-informasjon, skal du bruke følgende verdier:

POP server: pop3.live.com (Port 995)
POP SSL nødvendig? Ja
Brukernavn: Din Windows Live-ID, for eksempel dittnavn@hotmail.com
Passord: Passordet du vanligvis bruker for å logge inn på Hotmail eller Windows Live
SMTP server: smtp.live.com (Port 25 eller 587)
Godkjenning nødvendig? Ja (samme som POP-brukernavn og passord)
TLS/SSL nødvendig? Ja

Selvfølgelig krever løsningen at du allerede er Hotmail-bruker.

Les også: Nå kan du bruke Gmail uten nettilgang