KJEKT: Har du flere Google-kontoer kan denne boksen spare deg for veldig mye tid og krefter.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KJEKT: Har du flere Google-kontoer kan denne boksen spare deg for veldig mye tid og krefter. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Bruk flere Google-kontoer samtidig

En konto for Gmail og en for Youtube? Slik bruker du begge samtidig.

Mange bruker ulike Google-kontoer til ulike ting. Selv har vi for eksempel en Gmail-adresse til privat epost, og en annen Google-konto for å få tilgang på Google Docs-dokumenter på jobben.

Det vanlige er dermed å logge inn og ut av de forskjellige kontoene for å få gjort ulike ting.

Men etter mange forespørsler fra brukerne, har Google laget en funksjon for å være logget inn på flere Google-kontoer samtidig.

Slik setter du bilder rett inn i Gmail

SKJULT: Funksjonen får ikke akkurat mye oppmerksomhet fra Googles side, men du finner den her.
SKJULT: Funksjonen får ikke akkurat mye oppmerksomhet fra Googles side, men du finner den her. Vis mer


Gjør alt klart

Først må du slå på funksjonen:

  1. Gå til innstillinger-siden for Google-kontoen din, som er google.com/accounts. Er du ikke logget inn fra før, gjør det nå.
  2. På første side, under "Sikkerhet", vil du se et valg for "Multipålogging". Denne står av som standard. Enkelte kontoer får en litt annet innstillinger-side, og funksjonen heter da "Flerpålogging" under "Personlige innstillinger".
  3. Trykk på "Rediger", velg "På" og trykk "Lagre".

Nå åpner Google for at du kan logge deg på andre kontoer samtidig som du er logget inn på kontoen du nettopp endret innstillingene til. For enkelthets skyld kan du endre denne innstillingen for alle Google-kontoene du bruker.

Slik får du mest ut av Youtube

NYTT VALG: Etter å ha slått på funksjonen kan du nå logge inn på flere kontoer i denne boksen.
NYTT VALG: Etter å ha slått på funksjonen kan du nå logge inn på flere kontoer i denne boksen. Vis mer


Sett i gang

Slik logger du på en Google-konto samtidig som du er logget inn på en annen, etter å ha slått på funksjonen som forklart over:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  1. Når du er inne i en Google-tjeneste, for eksempel Gmail, trykker du på navnet ditt øverst i høyre hjørne.
  2. Nederst i høyre hjørne i boksen som popper opp, vil du nå se et nytt valg: "Bytt konto". Trykk på denne.
  3. Trykk "Logg på med en annen konto..." og en ny fane med pålogging vil dukke opp. Skriv inn brukernavn og passord for kontoen du ønsker å logge inn med, og hepp, så er du logget på begge to samtidig.
  4. Når du nå trykker på "Bytt konto" vil du se at begge kontoene dine dukker opp. Det betyr at du er logget inn med begge, og du kan raskt bytte mellom de to fra denne boksen, eller ha en fane åpen for begge to.

Systemet støtter opp til tre påloggede kontoer på én gang, og er foreløpig kun tilgjengelig for fullversjonen av tjenestene, altså ikke mobilutgavene.

Slik ser du hva Google vet om deg

Hvor mange Google-kontoer har du? (Avsluttet)
1(40%) 373
2(28%) 259
3(13%) 120
5 eller flere(9%) 84
Ingen(6%) 57
4(4%) 36
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ikke for alle

– Mange har spurt oss om en bedre metode for å bruke flere kontoer på én gang, skriver utviklingssjef Macduff Hughes i Google på deres Gmail-blogg.

Men det er ikke alle Google-tjenestene som støtter systemet. Foreløpig blir det støttet av Alerts, Calendar, Code, Docs, Finance, Gmail, Google+, Google Moderator, Groups, iGoogle, Maps, News, Profiles, Reader, Sites, Voice, Web Search og YouTube. Blant annet Blogger og Picasa støtter det ikke ennå.

Pass også på å sjekke hvilken Google-konto du faktisk er logget inn på når du bruker funksjonen. Å sende jobbsøknader fra "hestejente90@gmail.com" er ikke alltid det lureste.

Slik er nye Gmail - nytt utseende og nye funksjoner