Bruk Facebook-opplysninger effektivt

Få arrangementer og bursdager på Facebook i kalenderen din.

Facebook har etter hvert bygd seg opp en solid mappe med personlig informasjon om deg og meg.

Bursdager, telefonnummer, e-postadresser og arrangementer jeg planlegger å delta på er bare litt av det Facebook vet om meg. En skremmende tanke for mange, kanskje, men det er jo hyggelig at det renner inn med bursdagsmeldinger fra folk som ellers ikke ville husket bursdagen min.

Arrangementer

Alle disse dataene ligger på Facebook, og i denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan trekke ut noe av det, til bruk i andre sammenhenger.

Først ut er events, eller arrangementer som det heter på norsk. Bruker du Google Calendar eller Outlook til å planlegge dagen, kan det blir kronglete og uoversiktlig med noen oppføringer på fjesboka og noen oppføringer i kalenderen.

Facebook har faktisk en innebygget funksjon for å eksportere arrangementer til Outlook, iCal og Google Calendar. På arrangement-siden trykker du bare på «eksporter arrangementer», så er den saken biff.

Telefonnummer

Facebook flommer over av grupper type «Jeg har mistet mobilen, trenger nummer». I tillegg til å bli irriterende i lengden, er det også helt unødvendig. I den blå fanen øverst, kan du velge venner, «alle venner» og Telefonbok ligger de av vennene dine som har lagt inn mobilnummeret sitt på fjesboka. Her har imidlertid ikke Facebook lagt til en funksjon for å eksportere telefonnummer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bursdager

Facebook har gjort at vi «husker» bursdager til folk som ellers ikke ville ha fått en bursdagshilsen. Med fbcal kan du eksportere bursdager og events til iCal, Outlook, Sunbird eller Google Calendar. Du kan også velge hvilke arrangmenter som skal tas med - bare de hvor du skal delta, eller kun de hvor du kanskje skal delta og så videre. Verdt å merke seg her er at dette også kan oppdateres automatisk, rett inn i kalenderen din.

Bruk Facebook-opplysninger effektivt


Dette er en applikasjon til Facebook, så du er nødt til å gi den tilgang til kontoen din for å bruke den.

Flere tips

Hver gang skattelistene slippes, kan man meske seg i likningene til naboer, kolleger og venner. Nytt av året er Facebook-applikasjoner som gir deg likningene til vennen dine på Facebook. Dersom du ikke liker tanken på at andre skal gjøre det med deg, finnes det en enkel løsning for å stoppe det.

Til slutt et lite ninjatriks for deg som irriterer deg over utallige applikasjoner som flommer over i nyhets-strømmen: For å skjule applikasjoner som vennene dine har innstallert, hold musepekeren over oppdateringen og velg "Skjul Farmville", dersom det er Farmville du har sett deg lei på.

Nei, jeg vil ikke spille Farmville!
Nei, jeg vil ikke spille Farmville! Vis mer


Facebook inneholder mye data. Har du flere tips til hvordan man kan hente dem ut? Tips oss og andre lesere i debatten under eller forumet!