Øverst ser du hvordan vi manuelt klipper ut det vi ønsker. Bildet er tatt i vinkel.<br />
<br />
Under ser du det ferdige resultatet, hvor Whiteboard Photo sørger for å strekke ut det området vi markerte for å fjerne avvikene som vinkelen på originalbildet skapte.<br />
<br />
(Begge bildene er forminsket, notatene som Whiteboard Photo produserte var av god kvalitet.)
Øverst ser du hvordan vi manuelt klipper ut det vi ønsker. Bildet er tatt i vinkel.

Under ser du det ferdige resultatet, hvor Whiteboard Photo sørger for å strekke ut det området vi markerte for å fjerne avvikene som vinkelen på originalbildet skapte.

(Begge bildene er forminsket, notatene som Whiteboard Photo produserte var av god kvalitet.)Vis mer

Bruk digitalkameraet som notatblokk

Whiteboard Photo er et snedig program som lar deg ta notater fra møter og forelesninger med ditt digitale kamera. Enkelt og greit blir notatene rensket og skrevet ut på din skriver. Helt automatisk!

La oss si det med én gang: Alt hva Whiteboard Photo gjør kan du også gjøre i et godt bildebehandlingsprogram. Du kan utmerket renske opp i nyanser og farger, fjerne deler av fotoet som du ikke ønsker og skrive resultatet ut på en skriver. Men det tar tid.

Whiteboard Photo imponerer således med å være veldig enkelt å bruke, og kan fint sørge for at bildene du tok av tavleskribleriene under dagens forelesning eller møte, blir til lett leselige utskrifter eller digitale illustrasjoner som du kan bruke i ulike dokumenter.

Whiteboard Photo er et program som er nyttig for følgende brukere:

  • Forelesere og lærere som ønsker å bygge opp et arkiv over hva de har sagt og skrevet
  • Elever og studenter som ønsker lettvinte notater (og som ikke bryr seg om at medstudenter/elever synes det er rart at du sitter og knipser på et fotoapparat gjennom hele timen)
  • Møtedeltakere som nå slipper å notere, men som alltid får nøyaktige kopier av det som har blitt notert på tavlen under møtet
  • Illustratører og andre som illustrerer og som synes det er befriende å kunne utfolde seg på en stor tegneflate (som er for stor til å skannes).

Full automatikk

Whiteboard Photo kan hente bilder direkte fra et digitalt kamera, klippe bildene (dette er en funksjon som ikke alltid er like smart), renske nyanser, gjøre bakgrunnen helt hvit, og skrive disse ut på skriveren din. Vi forsøkte med 8 bilder tatt med et Canon Pro70-kamera uten blitz. Resultatet ble veldig pent, med hvert bilde markert med filnavn i øvre høyre hjørne. Hele denne prosessen tok ca. 5 minutter på vår maskin (466 MHz).

Whiteboard Photo er for så vidt et misvisende navn - programmet har tre modus: Hvite møtetavler, samt vanlige grønne og svarte skoletavler, i alle tilfellene blir bakgrunnen på de ferdige notatene hvite.

Selv om programmet fint kan brukes i automatisk modus, får du de beste resultatene når du behandler hvert bilde manuelt. Det er særlig i klippingen at dine egne vurderinger er nyttige - Whiteboard Photo er ikke så flink til å finne ut hva som er uvedkommende informasjon.

Dette er et program for spesielt interesserte, men at det er nyttig er det ingen tvil om. Og nettopp det at programmet er enkelt å bruke, gjør at det nok vil være i flittig bruk hos dem som trenger det. Vi har ikke kommet over norske forhandlere, men du kan bestille dette direkte fra produsenten, Pixid, ved å klikke her. Programmet koster for tiden 80 amerikanske dollar (ca. 700 norske kroner).