<strong> Foto:</strong> Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer

Bruk BitTorrent når du egentlig ikke kan

Nettjeneste fungerer som mellommann.

Publisert
Sist oppdatert

La oss for en gangs skyld hoppe over disclaimeren om at selv om BitTorrent stort sett brukes til piratkopiert materiale, er det også mye lovlig man kan laste ned... og gå rett på sak.

Noen ganger kan det være at du har behov for å laste ned noe, men der du ikke kan finne noen praktiske nedlastingsalternativer til BitTorrent-protokollen; enten fordi de ikke finnes eller fordi nedlastingen går som sirup. Siden denne protokollen krever at du har diverse åpne porter i ruteren for dataoverføringen, kan det være at du for eksempel på jobb sliter med å bruke BitTorrent.

Et annet aspekt er når du befinner deg på et hotellrom i utlandet og betaler pr time med nettilgang. Hadde det ikke da vært bedre å være offline et par timer før du laster ned det du skal ha i full fart, i stedet for at nedlastingen står og stanger med 20kB/s i timesvis?

Og - som et tredje argument: Hadde det ikke vært greit å laste ned via BitTorrent uten å strupe ut-linja og risikere å få advokatene til ett eller annet mektig selskap på nakken?

Aha, der fikk vi oppmerksomheten din, ja.

Les også: Få fart på BitTorrent

Designmål: Lag det enda enklere enn Google?
Designmål: Lag det enda enklere enn Google? Vis mer


BTaccel er mellommannen

Dette er noen av fordelene med å bruke BTaccel. Dette er en nettjeneste som fungerer som mellommann mellom deg og en .torrent-fil du ønsker å laste ned.

Når du er logget inn på tjenesten, kan du enkelt og greit lime inn URL-en til en .torrent-fil, så blir de tilhørende filene lastet ned på BTaccel-serveren. Eventuelt kan du lime inn mininova en hvilken som helst URL og søke/bla deg frem til ønsket .torrent-fil. Så fort du trykker på den, vil BTaccel-serveren begynne å laste ned innholdet - hvorvidt den seeder når den er ferdig vet vi ikke.

Du kan få en e-post når den er ferdig lastet ned, og da kan du logge inn og hente innholdet som "vanlig" nedlasting, altså over http-protokollen.

Det obligatoriske "vi laster bare ned Nordkalotten, altså!"-bildet.
Det obligatoriske "vi laster bare ned Nordkalotten, altså!"-bildet. Vis mer


Hvis det er veldig mange filer, anbefaler vi å bruke en nedlastingshåndterer™ som f.eks. DownThemAll, som vi har med i samlingen av våre Firefox-favoritter.

I våre tester fikk vi noe varierende resultater med tanke på hastigheten (fra .torrent=>btaccel), men det lå som regel på rundt 5 timer pr GB. Selve nedlastingen fra btaccel til egen maskin gikk imidlertid på full hastighet på ADSL-linja på hjemmekontoret.

Beklageligvis er tjenesten foreløpig i privat alpha, og det betyr at du trenger en invitasjon for å prøve den. Det har vi dessverre ikke denne gangen (seriøst, det er ingen vits å sende epost - vi har INGEN), men for å fortelle hvor jeg fikk min fra, skal jeg gi deg et lite vink.

URL: http://www.btaccel.com/

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer