Briljant enkel fildeling

Har: Stor fil. Ønsker: Å sende den. BM: Dårlig tid.

Publisert
Sist oppdatert
Tjenesten krever ingen nedlasting - kun en nettleser


Å sende store filer er ikke alltid like lett.

Ofte er det begrensninger på eposttjeneren som gjør at du ikke får lov til å sende filer større enn 10MB.

Andre ganger kan det være at mottakeren har såpass strengt filter på jobben at zipfila du prøvde å sende ble fanget opp i spamfilteret

Å sende ei fil over MSN eller en annen lynmeldingstjeneste kan være løsningen, men det er ikke sikkert at mottakeren har konto der, og uansett pleier det å gå veldig tregt.

Les også: Slik lurer du IT-avdelingen

PipeBytes ordner biffen

Det er her PipeBytes kommer inn i bildet. Denne nettjenesten har samme misjon som Senduit, som vi har omtalt tidligere. Senduit fungerer på den måten at du laster opp fila på en server, velger hvor lenge den skal være tilgjengelig og får deretter en lenke som du kan sende til de(n) som skulle ha fila.

Kjekt hvis du skal sende til flere, men ikke så effektivt hvis du bare skal sende til én, siden du først laster opp fila i sin helhet før mottakeren kan begynne å laste den ned. I tillegg blir fila liggende på en tredjepartstjener, og du vet ikke hvordan sletterutinene er der. Dessuten - Senduit kan kun sende filer opp til 100MB.

Briljant enkel fildeling


PipeBytes, derimot, velger en litt annen tilnærming. Dette er nemlig en nettjeneste som kun blir et mellomledd mellom deg og mottakeren. Ingen filer blir lagret på serveren - datatrafikken bare videresendes. Det gjør også at det ikke er noen begrensning på hvor stor fil du kan sende.

Ingen nedlasting

Tjenesten krever ingen nedlasting - kun en nettleser. Du velger enkelt og greit hvilken fil du vil laste opp, og så får du en kode/URL som du sender til mottakeren. Så fort mottakeren kobler seg opp, får han vite hva slags fil det er snakk om og hvor stor den er. Ønsker han så å motta fila, kobles dere mot hverandre og filoverføringen starter på direkten. Det betyr med andre ord at du slipper å vente på først å laste opp hele fila - hele prosessen går i ett.

En annen fordel er at trafikken går igjennom HTTP-porten, så så sant begge parter har tilgang til web, lar det seg også gjøre å overføre fila. Som en liten gest får du også se YouTube-filmer mens overføringen pågår.

URL: http://www.pipebytes.com/index.php


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer