Bredbånd via satellitt til 200 kroner pr måned

Europe Online tilbyr nå det de kaller E-DSL, internettilkobling via parabolantenne. Og dersom du har et begrenset nedlastingsbehov, kan du komme billig unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange spådde en lysende fremtid for Internett via parabol, i hvert fall før ADSL-utbyggingen tok til for fullt. Men fortsatt er det mange som ligger utenfor dekningsområdene til ADSL-leverandørene, og for disse kan bredbånd via satellitt være et interessant alternativ til ISDN og modem.

Dessverre har prisen på slike tjenester har relativt høy hittil, noe som firmaet Rinova i Haugesund prøver å gjøre noe med.

Med begrensninger

Deres tilbud om internett via satelitt går via Europe Online, og har dessverre visse begrensninger. Du betaler 225 kroner i måneden for 512 kbps nedlastningshastighet, med en øvre grense på 1 Gigabyte per måned. For 400 kroner i måneden økes grensen til 2 GB.

Aksesstiden er også begrenset - du kan koble deg til nettet mellom kl. 17.00 og 8.00 på ukedagene, og døgnet rundt i helgene. Det er imidlertid mulig å få tilgang uten begrensninger på forespørsel.

Dette trenger du

For å koble deg opp trenger du selvsagt en parabolantenne og et kort til PCen. Signalene sendes kun en vei, så du trenger et modem/ISDN-kort og vanlig telefonlinje i tillegg. Dermed kommer altså tellerskrittene i tillegg til de 225 kronene i fastavgift.

Pakken med antenne og kort koster 1.940 kroner, mens bare kortet koster 990 kroner. Du får også med programvare som lar deg se og ta opp digital TV og radio fra satellitten på din PC.

For mer informasjon, sjekk nettsidene til Rinova, som selger utstyret.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!