Bra alternativ til skytespillene

PC-versjoner av kjente konsollspill har som regel vært middels vellykket. Utviklerne er som regel for late til å foreta en ordentlig oppdatering av grafikken og andre aspekter. Så er Metal Gear Solid et slikt spill?

Metal Gear Solid har allerede rukket å bli en av de virkelig store PlayStation-klassikerne, selv om spillet kom ut så sent som i 1998. Spillet er et actionspill, men skiller seg likevel ut fra de fleste andre i denne sjangeren. Her er nemlig fokuset flyttet fra hemningsløs skyting til lydløs infiltrasjon. Oppdraget er å snike deg inn i en terroristbase og stoppe terroristene fra å ødelegge verden med atomvåpen – samtidig som du redder gislene som er kidnappet.

Bra alternativ til skytespillene

Spillet foregår i tredjepersonmodus, selv om du har muligheten til å se gjennom øyene til helten, som er spesialagent Solid Snake. Poenget er å bruke skyggene til din fordel, lage færrest mulig lyder og unngå terroristsoldater og overvåkningskameraer. De fiendtlige soldatene kan nemlig legge merke til både lyder og andre mistenkelige ting – hvis du for eksempel tråkker i vann kan det få soldatene til å reagere og undersøke området lyden kom fra. Og blir du sett, går alarmen og soldatene kommer fra alle kanter. Du kan selvsagt forsvare deg og eliminere soldatene ved å for eksempel kvele dem, men vitsen med spillet er å unngå direkte konfrontasjon så mye som mulig. Det er også viktig å holde radiokontakt med dine overordnede, som gir deg tips og forslag til hvordan du skal komme deg videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Underveis kommer du til å møte på flere bosser som du må bekjempe. Vinner du, får du bedre våpen og utstyr. Utviklerne av spillet har virkelig lykkes med å skape følelsen av å være med i en actionfilm, og du kommer til å holde pusten av spenning flere ganger i løpet av Metal Gear Solid.

PlayStation eller PC?

Spillet er en mer eller mindre direkte konvertering. Det betyr at ikke mye har forandret seg i forhold til den opprinnelige PlayStation-versjonen. De største endringene er på den visuelle siden – og det sier ikke mye. Du kan øke oppløsningen helt opp til 1024x768, men dessverre blir ikke grafikken noe bedre av den grunn. Dette kommer vi tilbake til. Du kan også bruke tastatur eller mus som kontroller, men de beste resultatene får du med en gamepad.

En annen ting er et potensiell kultursjokk som venter på MGS-spillere – hvis du ikke er vant til å spille japanske spill. Alt foregår selvsagt på engelsk, men japanske spill har rett og slett en annerledes følelse. Dette er vanskelig å beskrive, men følelsen er der.

Bra alternativ til skytespillene

I tillegg til det opprinnelige spillet inkluderer pakken også såkalte VR Missions, som kom ut som en separat disk i PlayStation-utgaven. Det er en samling enkeltoppdrag som setter deg i svært forskjellige situasjoner. De fleste oppdragene går ut på å drepe eller lure deg unna et visst antall motstandere på et enkelt brett. I tillegg kan du leke detektiv, ninja eller løse noen logiske gåter. Alt i alt er VR Missions et svært morsomt tillegg til hovedspillet, og byr på en avveksling fra det seriøse preget i hovedspillet.

Lyd og bilde

Som tidligere nevnt er ikke grafikken i Metal Gear Solid spesielt bra. Spillet bruker den samme grafikkmotoren som PlayStation-utgaven, og det betyr svært lavt polygonnivå. Modellene til Solid Snake, soldatene og andre personer i spillet er enkle i forhold til de mest avanserte spillene på markedet i dag. I tillegg er teksturene lite detaljerte og realistiske. Det hjelper lite å kunne øke oppløsningen når grafikken rett og slett er dårlig. Den eneste fordelen er nok at spillet ikke har så høye systemkrav.

Lyden er derimot meget bra. Stemmene til de forskjellige personene er bra innspilt, musikken passer til spillets stemning og lydeffektene er bra. Ingenting å klage på her.

Konklusjon

Det var en meget god ide å konvertere Metal Gear Solid til PC-formatet. Det er et svært spennende spill, og ulik de fleste andre på markedet. Men vi kunne ønske programmererne hadde jobbet litt mer med den visuelle siden av spillet og forbedret grafikken litt mer. Det hadde også vært praktisk å kunne lagre spillet hvor som helst på et brett. Spillets konsollopprinnelse er med andre ord klart synlig, men konverteringen er uansett mye bedre enn tilfellet var med spill som Final Fantasy eller Resident Evil.

Konklusjonen er at vi anbefaler deg å overse småfeilene og nyte et av årets mest spennende titler.