Box.net

Svært egnet for deg som vil dele, men er også den dyreste.

Box.net er en lagringstjeneste der fokuset er å samarbeide med andre. Filene du laster opp kan du selvsagt også la være private, men ett av hovedformålene er å dele filer med andre. Det kan du gjøre ved å knytte kontakter til andre box.net-brukere, og filer de deler med deg vil da automatisk dukke opp i din filoversikt også. Man kan også bruke box.net til å opprette diskusjonstråder med kontaktene, eller jobbe sammen på et webdokument.

I tillegg kan du dele filer med andre basert ved å sende en lenke pr epost, og disse brukerne vil da få invitasjon til å bruke gratisversjonen av tjenesten, for deretter å få tilgang til filene du har valgt å dele med dem. Du har også en rekke andre muligheter, for eksempel å embedde ("innlemme") filer på en webside slik at alle gis tilgang, og du kan bygge ut tjenesten ved å aktivere en del tillegsfunksjonalitet, som Facebook-støtte, fotoredigering via Picnik etc.

Box.net har ingen egen klient, så du er nødt til å bruke webgrensesnittet for å laste opp og ned filer, men du kan i det minste laste opp filer ved å bruke drag and drop over en javaapplikasjon i et nettleservindu. Nettsidene er også kompatible både med iPhone og Blackberry, slik at du kan se på filene ved å bruke en av disse enhetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å samarbeide på et webdokument er én av flere ting som støttes av Box.net.
Å samarbeide på et webdokument er én av flere ting som støttes av Box.net. Vis mer


Godt søk

Filene sorteres i mapper, og du kan styre tilgangsnivået både på enkeltfiler og mapper dersom du ønsker å dele med andre. En begrensning er dog at filstørrelsen maksimalt er 1GB dersom du betaler, og bare 25MB dersom du bruker gratisversjonen.

Sikkerhetsmessig er både overføring av filer og lagring på box.net sine servere kryptert ganske kraftig, som kan være et godt argument hvis du har sensitiv informasjon du ønsker å lagre på nett.

Blar du opp for business-versjonen (den dyreste), får du også med versjonshistorikk på filer, muligheten til å sette tidsbegrenset tilgang på filer og mer til. Vi setter også pris på at box.net, som den eneste av de testede tjenestene, lar deg søke ikke bare etter tittel, men også i innholdet i et dokument, men igjen gjelder dette kun for den dyreste utgaven.

Prismessig er box.net blant de dyreste i denne testen. Slik ser prisplanen ut:

Gratis: 1GB
$7.95/mnd: 5GB
$15/mnd: 30GB

Hvem bør bruke box.net?

For deg som ofte har behov for å samarbeide på nettet og utveksle filer eller jobbe på et felles dokument. Box.net er en avansert tjeneste med spesiell funksjonalitet for bedrifter, men har du kun behov for å ha backup av noen filer på nett eller ha noen små filer tilgjengelige hvor enn du er, finnes det i våre øyne mer elegante alternativer.

URL: http://box.net

Box.net