Boxee Box kommer til Norge

I november kan stua få en ny dings.

Om du synes den er stilig eller stygg får du avgjøre selv, men fra november av vil Boxee Box være tilgjengelig for salg i Norge.

Boksen er utviklet av skaperne av den populære mediesenterprogramvaren Boxee.tv i samarbeid med D-link, og er altså en liten Linux-basert PC med en interessant formfaktor som er beregnet for å kobles på TV-en i stua.

Den observante leser har rett i at vi har skrevet om denne boksen før på DinSide, men lanseringen har drøyd fordi Boxee heller har valgt en Intel Atom-basert plattform i stedet for den planlagte Nvidia Tegra 2-plattformen. I følge bloggen til Boxee.tv ble dette valget gjort for bedre å være rustet til å spille av H.264-materiale i full oppløsning, og Boxee Box støtter 1080p-avspilling i flytende 30 bilder pr sekund med støtte for et rikt utvalg av videoformater.

Boxee box har både kablet og trådløst nettverk innebygd (802.11n), 2 USB-utganger som kan kobles til eksterne harddisker, samt HDMI-utgang (1.3), optisk utgang og komposittutganger til lyd. I tillegg har boksen en minnekortleser for SD-kort. Størrelsen er også ganske beskjeden - 11,5x11,5x12cm sånn omtrentlig.

Boxee Box

Stilig eller stygg? (Avsluttet)
Stilig.(80%)
Stygg.(20%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Svært god programvare

Programvaren har vi skrevet om før, men dette er altså et mediesenter som kan vise bilder, spille musikk og video, både lokalt fra eksterne harddisker, i nettverket hjemme og via nettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boxee.tv har en rekke fiffige utvidelser og applikasjoner som gjør at du raskt får tilgang til en rekke kjente medienettsteder (YouTube, Hulu, Flickr og mange, mange flere), og har også et sosialt aspekt der man kan dele med venner og kjente hva man ser på og få tips til nye godbiter.

Les mer: Boxee.tv - alt på ett sted

Boxee Box kommer til Norge


I tillegg finnes det mer avansert funksjonalitet som å trykke på et bokmerke i nettleseren på PC-en for deretter å legge den til i "spillelisten" på Boxee-enheten.

Tosidig fjernkontroll

Med på kjøpet får du også en tosidig fjernkontroll med tastatur på den ene siden og piltastbetjening på den andre siden.

Boxee Box kommer til Norge


Prislappen er også hyggelig - $199 i USA; riktignok dobbelt så mye som nylanserte Apple TV, men med flere muligheter enn den lille boksen fra Apple (som dessuten ikke er tilgjengelig i Norge). Hva den norske prisen blir vites ikke.

Har du lyst til å prøve ut Boxee.tv allerede nå (på PC-en, uten boksen under TV-en), kan du laste ned programvaren på http://www.boxee.tv.