<strong>BEDRE MED MUSIKK:</strong> God bakgrunnsmusikk kan gi videoene dine en ekstra dimensjon. Her ser du hvor du finner mye av den, helt gratis. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BEDRE MED MUSIKK: God bakgrunnsmusikk kan gi videoene dine en ekstra dimensjon. Her ser du hvor du finner mye av den, helt gratis. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Gratis musikk

Bøttevis av gratis musikk til videoene dine

Enten det bare er for hobbybruk eller for å tjene penger: Her finner du tusenvis av gratis instrumentallåter du kan bruke som bakgrunnsmusikk i videoene dine.

Publisert

Du har kanskje tatt en video med den nye dronen din som du vil dele med omverdenen, en Powerpoint-presentasjon til bryllupet - eller kanskje du har fått i oppdrag å lage en reklamevideo du kommer til å tjene penger på?

Uansett formål blir videoene (og presentasjonene) ofte langt mer interessante, spenstige og får et mer profesjonelt preg ved bruk av den riktige bakgrunnsmusikken.

Problemet er bare: Hvor skal du få musikken fra, hvis du da ikke har komponert den selv eller har lyst å betale for å bruke den?

Kan være straffbart

Mange faller for fristelsen og bruker et spor de har lastet ned av favorittartisten eller bruker annet materiale som egentlig er opphavsrettslig beskyttet, og da gjør de per definisjon noe ulovlig.

Avhengig av graden av alvorlighet risikerer du både å bli anmeldt og bøtelagt. Aller mest alvorlig er det å bruke slikt materiale til å skaffe deg inntekter.

Her er alt helt gratis - uansett formål

Heldigvis finnes det musikk du kan laste ned og bruke fritt, uansett om du lager videoer på hobbybasis eller profesjonelt - og du trenger ikke å gå lenger enn til verdens største videosamfunn: YouTube.

Du visste kanskje at du kan redigere videoene dine og velge bakgrunnsmusikk direkte i YouTubes videobehandler? Denne tjenesten er imidlertid Adobe Flash-basert og blir avviklet 20. september.

Heldigvis kan du fortsatt boltre deg i YouTubes lyd- og musikkbibliotek. Alt innholdet kan lastes ned og brukes fritt, helt gratis og helt lovlig.

<strong>YOUTUBES MUSIKKBIBLIOTEK:</strong> Klikk på bildet for å se det i full størrelse. Skjermdump: Dinside
YOUTUBES MUSIKKBIBLIOTEK: Klikk på bildet for å se det i full størrelse. Skjermdump: Dinside Vis mer

Mange innfallsvinkler

Foruten sjanger, kan du sortere musikken på blant annet stemning, instrumenter, varighet og om bruken medfører at du må oppgi komponisten i videoprosjektet eller ikke. En markør vil også vise hvor populær det aktuelle sporet er.

Mye av musikken er tilpasset looping, altså at den kan kan spille i det uendelige uten hørbare stoppunkter. Dermed kan den enkelt tilpasses lengden på videoen din.

<strong>FORHÅNDSLYTTING:</strong> Før du laster ned, kan du forhåndslytte til innholdet. Skjermdump: Dinside
FORHÅNDSLYTTING: Før du laster ned, kan du forhåndslytte til innholdet. Skjermdump: Dinside Vis mer

Musikken lastes ned som MP3-filer, og så er det bare å dra dem over til prosjektlinjen i videoredigeringsprogrammet ditt.

Du finner også en egen seksjon med lydeffekter du også kan laste ned, her finner du alt fra lyden av bowlingkjegler som faller til skritt i trappen.

Du finner YouTubes musikkbibliotek på https://www.youtube.com/audiolibrary/music

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer