Boost – lyspæra som forsterker WiFi-signalet

Er dette løsningen for deg som har laber dekning hjemme?

<strong>MED WIFI:</strong> Boost-lyspærene fra Sengled kan forsterke WiFi-signalet hjemme hos deg. Foto: SENGLED
MED WIFI: Boost-lyspærene fra Sengled kan forsterke WiFi-signalet hjemme hos deg. Foto: SENGLEDVis mer

Å få det trådløse nettverket hjemme til å rekke over alle kroker og kriker i huset, og gjerne på hele verandaen, kan være en utfordring. Derfor finnes det såkalte «WiFi-extendere» som kan sende WiFi-signalet videre.

Disse plugges tradisjonelt sett i en stikkontakt og befinner seg da stort sett i gulvhøyde. Det er ikke en ideell plassering.

LES MER: Slik plasserer du den trådløse ruteren

Smart lyspære-løsning

Interessant er derfor produktet Boost fra Sengled.

Dette er nemlig en lyspære som i tillegg fungerer som en WiFi-extender, slik at det blir lettere å gi trådløs dekning i hele huset.

Lyspæra har to innebygde antenner og fungerer med 2,4GHz-frekvensbåndet (802.11b/g/n), men dog ikke med 5GHz-frekvensbåndet.

Det som imidlertid er kjekt er at du fint kan bruke flere Boost-pærer i huset. De skrus på som en helt vanlig lyspære og styres fra en app.

Ja, og så lyser de også!

LES OGSÅ: Vi tester Philips Hue-lyspæren

STYRES VIA APP: Android- og iOS-apper kan brukes for å koble Boost-pæra til det trådløse nettverket, og for å dimme lyset.
STYRES VIA APP: Android- og iOS-apper kan brukes for å koble Boost-pæra til det trådløse nettverket, og for å dimme lyset. Vis mer


Kan dimmes

I tillegg til å bruke appen for å koble Boost til det eksisterende trådløse nettet, kan du også bruke appen til å slå av og på lyspærene eller dimme dem. Det er kjekt, siden du da kan slå av lyset uten å kutte strømmen til WiFi-extenderen.

Lyspæra er av LED-typen og er tilgjengelig både med E27 og B22-sokler, og i matt eller blankt glass med lysstyrke på henholdsvis 470 og 550 lumen. Pærene trekker 7,5W når både lys og WiFi er aktivert, der 6W går til lys.

GUIDE: LED, Halogen eller sparepære?

Produktet kan kjøpes fra produsentens nettsider og koster fra 50 euro, men de sender dessverre ikke til Norge.

Du kan imidlertid ta omveien via Amazon, så det er muligheter også for oss nordmenn. Prisene starter imidlertid på 46 dollar, som med dagens kurs havner over 350-kronersgrensa. Forvent derfor en total prislapp på drøye 800 kroner om du bestiller fra Amazon.

Hva koster det å bestille varer fra utlandet?
Regn ut med Dinsides netthandelskalkulator