Bonus: Star Plus 466

Bonus annonserer i sin siste kundeavis en helt ny maskin. Den er basert på standard komponenter og ser rimelig ut ved første øyekast. Men så var det dette med bindingen til Telenor Internett, da…

Bonus: Star Plus 466

Bonus karakteriserer PCen som en "rask, enkel, kraftig og prisgunstig maskin for hjemmebruk". Det er vi i grunnen langt på vei enige i.

Maskinvaren, med 466 MHz Celeron-prosessor og 64 MB internminne, gjør at dette er den raskeste maskinen i oversikten vår, ut i fra de tekniske spesifikasjonene. I virkeligheten er forskjellen mellom 433, 450 og 466 MHz som regel knapt merkbar.

Kabinettet, som er et minitårn, har plass for CD-brenner og ekstra intern harddisk. Harddisken som leveres med PCen er på 5 GB, på linje med diskstørrelsen i de fleste andre PCene i denne sammenligningen.

Med en 17-tommers skjerm og modem er dette en svært gunstig pakke til 7.990 kroner, men dette skyldes en skjult kostnad:

Binding til Telenor Internett

Dette abonnementet koster 129 kroner pr. mnd., og bindingstiden er på hele 24 måneder. Det gjør at PCen faktisk blir 3.096 kroner dyrere enn det som står på prislappen!

Nå som det hele tiden dukker opp nye tilbud på gratis Internett-tilkobling, synes vi dette er en dårlig ”finesse”.

Vi tror ikke markedet vil akseptere denne type bindinger i særlig lang tid fremover. Derfor bør du absolutt spørre hva du egentlig får for disse 3.096 kronene.

Får du ikke et godt nok svar, så sjekk hva slags PC du får for 11.000 kroner i stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bonus: Star Plus 466