<strong>DESIGN I SENTRUM:</strong> BeoVision Eclipse er den første OLED-TV-en fra Bang &amp; Olufsen. Foto: B&amp;O
DESIGN I SENTRUM: BeoVision Eclipse er den første OLED-TV-en fra Bang & Olufsen. Foto: B&O Vis mer

Bang & Olufsen lanserer BeoVision Eclipse på IFA 2017

B&O med sin første OLED-TV

Og den har innebygd stereoanlegg som kan bygges ut med flere høyttalere.

Publisert

Danske Bang & Olufsen lager lyd- og bildeprodukter med sterk vekt på design, og har nettopp annonsert sin første TV med OLED-panel under årets IFA-messe i Berlin. De siste par årene har endelig teknologien fått ordentlig vind i seilene, og alle de store produsentene har nå modeller på gang eller i markedet - med ett unntak: Samsung, som satser på sin egen QLED-teknologi.

Overlegent sortnivå

I motsetning til bak- og sidelyste LCD-paneler, generer hver eneste piksel i et OLED-panel sitt eget lys. Dermed er problemer med lyslekkasje og halo-effekt rundt lyse objekter ikke-eksisterende.

Siden sorte partier består av piksler som ikke er tent, blir også sortnivået bedre enn på tradisjonelle LCD-paneler.

Mer enn bare TV

Modellen fra B&O har fått navnet Beovision Eclipse, og er første resultatet av et tett samarbeid selskapet har inngått med LG Electronics. TV-en er bygd på et toppspesifisert 4K HDR OLED-panel fra koreanerne.

Danskene presiserer imidlertid at BeoVision Eclipse er mer enn bare en TV. Under skjermen sitter det en 3-kanals 450W lydplanke med stereohøyttalere og en senterkanal. Denne har utbyttbart deksel, slik at du kan få den til å matche de øvrige omgivelsene i rommet. Lydplanken skal enkelt kunne bygges ut med flere høyttalere for å få full surround-effekt.

<strong>STILSTUDIE:</strong> BeoVision Eclipse skiller seg litt ut i mengden av nye TV-er. Foto: B&amp;O
STILSTUDIE: BeoVision Eclipse skiller seg litt ut i mengden av nye TV-er. Foto: B&O Vis mer

TV-en kommer med et motorisert gulvstativ, og via fjernkontrollen kan du vinkle TV-en og styre plasseringen rundt om i rommet (bare ledningene setter begrensningene).

SmartTV-funksjoner er også på plass, basert på LG sitt WebOS 3.5. Den har også støtte for Spotify Connect og har innebygd Airplay- og Chromecast-støtte, for enkel trådløs tilkobling fra mobiler og nettbrett.

Ikke for økonomisegmentet

BeoVision Eclipse kommer i to størrelser, 55 og 65 tommer, og veiledende priser i Norge blir 84.690 kroner for 55-tommeren og 117.690 kroner for 65-tommeren.

TV-en ventes i butikkene i september.

Flere ferske saker fra IFA 2017

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer