B&O: BeoSound 8

En av de tøffeste høyttalerne/dokkingstasjonene til Apples produkter vi har sett hittil.

Foto: Produktbilder B&O
Foto: Produktbilder B&O Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At våre danske venner i Bang & Olufsen er gode på design vet vi, og etter noen litt magre år produktmessig sett, er de nå også i støtet når det gjelder nye og attraktive produkter.

BeoVision 10 46, som vi nettopp testet, er et eksempel, og har allerede rukket å bli en salgsuksess for B&O. Nå er det imidlertid en ny dokkingstasjon for Apple-produkter som skal ut og kapre kunder. Og vi tror faktisk at den har det som trengs.

Hva er hemmeligheten?

I tillegg til at B&O-produktene skal ha god lyd eller godt bilde er det tre enkle prinsipper som må være på plass:

  • Det må være enkelt i bruk. Det skal bare virke.
  • Produktet skal se bra ut. Både når det er i bruk og når det er avslått.
  • Kvaliteten må være så god at følelsen produktet gir, også holder seg over tid
Det er med andre ord kombinasjonen av disse punktene som gjør at B&O oppfatter seg som et premium-produkt - og priser seg deretter.


BeoSound 8

er en ren dokkingstasjon og høyttaler for Apple-produkter, så hvis du ikke har en iPod, iPhone eller iPad er ikke dette noe for deg. Apple-produktene blir selvsagt ladet når de er i bruk, og i så måte er BeoSound 8 en direkte konkurrent til blant annet Philips Fidelio DS9000 og ikke minst B&W Zeppelin.

Konseptet er enkelt: Du kobler den til strømnettet, setter iPhonen eller iPaden din på plass, og så er du gang. Betjeningen skjer via den medfølgende fjernkontrollen, B&Os egne fjernkontroller, egne Apper du laster ned fra AppStore (mer om disse lenger ned), eller direkte på Apple-enheten du spiller av musikken fra. Har du WiMP eller Spotify-installert vil også disse kunne brukes.

Dette klarer absolutt alle å forstå og bruke.

Førsteinntrykket av byggekvaliteten og finishen er svært solid, og beina er faktisk med på løfte den litt opp fra bordet slik at den ser slankere ut enn den egentlig er. Med i pakken følger forøvrig et veggfeste, om du heller vil feste den på veggen. De interiørbevisste kan også kjøpe flere høyttalerdeksler for å matche humør og interiør. B&O har seks ulike farger tilgjengelig ved lansering, og du ser de fleste av dem i bildespesialen vår.

BeoSound 8 leveres i enten svart eller hvit utførelse, og siden de fleste har lyse vegger er det den siste utgaven som anbefales for de som vil veggmontere enheten. Hvit bakside gjør ganske enkelt at den glir mer i ett med veggen. Vi gir også B&O pluss for at strømforsyningen er innebygget i chassiset, akkurat på dette punktet har enkelte konkurrenter noe å lære...

Lyd og finesser

Noen ren lyttetest hadde vi dessverre ikke mulighet til denne gang, men det lille vi fikk hørt var defintivt positivt, og er omtrent på samme nivå som nevnte Philips Fidelio DS9000 og ikke minst B&W Zeppelin.

BeoSound 8 er forøvrig utstyrt med en enkel romkorrigering. Noen vidunderkur for håpløse romforhold er den naturligvis ikke, og skal du ha lyd i en stor aula er neppe dette et riktig valg. Likevel: De tre valgene du har kan gjøre det enklere å få til god lyd, selv om du må plassere enheten i et hjørne, rett inntil en vegg eller fritt på stuebordet.

På baksiden får du en AUX- og USB-inngang for andre enheter. BeoSound 8 skal også fungere mot Apples Airport Express, slik at du kan streame musikken din direkte fra PCen eller Macen uten lange kabelstrekk.

Prisen blir 7.995 hos de norske B&O-forhandlerne, og den kommer i butikken om cirka to uker (i slutten av uke 47).

Merk: B&O lanserer også to apper til bruk på BeoSound 8, begge kalt BeoPlayer.

Begge har vekkerklokke og alarm-funksjon i B&O-stil, og gir selvsagt full tilgang til musikksamlingen du har på enheten din. Gratisversjonen gir deg tilgang til 20 utvalgte nettradiostasjoner, mens betalversjonen lar deg fråtse i 10.000 kanaler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer