Bluetooth i hjemmenettverk

Snart får vi muligheten til å bruke den samme trådløse standarden både i hjemmenettverket, og mellom en rekke forskjellige enheter av ymse slag.

Bluetooth nærmer seg, og på Comdex var det mange løsninger å se fra en rekke leverandører. I løpet av neste år vil det dukke opp stadig flere, og når ballen først begynner å rulle…

Bluetooth for USB

En svært elegant løsning for å integrere eksisterende enheter i et Bluetooth-nettverk fant vi hos MMC Technologyunder produktfamilien BlueCast.

En litt forvokst USBplugg er alt som skal til. Den inneholder en komplett Bluetooth modul, med sender og mottager for kommunikasjon både direkte mellom enheter og samtidig til flere enheter i nettverket.

Sammen med en oppkoblet basestasjon får du dermed tilgang både til Internett og hjemmenettverket.

Basestasjon for flere tjenester

Bluetooth i hjemmenettverk

Et annet interessant produkt var basestasjonen, som støtter både nettverk og telefoni. Den kan fungere som basestasjon i trådløst nettverk hvis basestasjonen er tilknyttet fast internettforbindelse, eller som modem etter V.90-standarden for oppringt forbindelse når den er tilknyttet telefonlinje. Den kan også være basestasjon for trådløse Bluetooth-telefoner.

Dermed støtter den de fleste kommunikasjonsbehov både for hjem og mindre kontormiljøer.

Rekkevidden er mindre enn andre trådløse nettverk, men bruksområdet for Bluetooth er til gjengjeld definert som et trådløst nettverk for mange forskjellige apparater som brukes av en enkeltperson eller en liten gruppe.

Bluetooth i hjemmenettverk

Her snakker vi først og fremst om å erstatte alle ledningene som du vanligvis må koble mellom disse apparatene, som skrivere, telefoner, nettverk osv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan lese med om Bluetooth-teknologien og bruksområdene i denne artikkelen.

Bluetooth har også et eget nettsted.