Nye UHD Blu-ray-spillere lansert

Blu-ray-spilleren er langt fra død

Mange sverger fortsatt til fysiske medium, og under årets CES fikk vi se et lass med nye 4K/UHD Blu-ray-spillere.

NESTEN ALLE ER PÅ BANEN: LG er bare en av mange produsenter som lanserte nye Blu-ray-spillere for UHD/4K-materiale under årets CES-messe i Las Vegas. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NESTEN ALLE ER PÅ BANEN: LG er bare en av mange produsenter som lanserte nye Blu-ray-spillere for UHD/4K-materiale under årets CES-messe i Las Vegas. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du av dem som fortsatt synes det er stas å ha favorittfilmene trygt plassert i hylla?

Da kan vi glede deg med at elektronikkbransjen har et stort fokus på å lage nye spillere for UHD-materiale (4K), og filmbransjen følger på med å lansere en rekke nye titler.

De siste par årene har mange av oss investert i store 4K TV-er, og dette sørger altså for at vi er sikret mye skarpere bilder enn hva du får fra en vanlig, full HD Blu-ray.

De første to UHD Blu-ray-spillerne ble lansert under fjorårets CES, og under årets messe kom de på løpende bånd fra de store produsentene. Her er noen av dem vi med stor sannsynlighet får se i butikkene i Norge i løpet av året.

Sony

Sony lanserte sin første UHD Blu-ray-spiller som er myntet på massemarkdet, modellen UBP-X800. Den støtter alle de forskjellige Blu-ray-formatene, HDR-materiale (HDR10) samt DVD og CD. Den støtter også diverse strømmetjenester, og kan strømme 4K-materiale fra disse. Har du Bluetooth-hodetelefoner, kan disse enkelt kobles til spilleren, som kommer på markedet til våren.

Sony UBP-X800. Foto: Sony
Sony UBP-X800. Foto: Sony Vis mer

Panasonic

Panasonic, som allerede har hatt en spiller på markedet et års tid, lanserte ikke mindre enn tre nye UHD Blu-ray-spillere - DMP-UB300, DMP-UB310 og DMP-UB400. Alle tre skal være utstyrt med Panasonics egen bildeprosessor, som selskapet fremhever skal gi uovertruffen bildekvalitet. Toppmodellen UB400 er utstyrt med to HDMI-utganger, en for bilde/lyd og en for kun lyd.

Panasonic DMP-UB400. Foto: Panasonic
Panasonic DMP-UB400. Foto: Panasonic Vis mer

LG

Som ventet kom også LG med sin første spiller, UP970. Den støtter også HDR10-standarden, samt Dolby Vision (kommer via oppdatering) og lydsystemet Dolby Atmos. Også denne kommer med to HDMI-utganger og støtter en rekke strømmetjenester. Denne spilleren kommer i butikkene i mars.

LG UP970. Foto: LG
LG UP970. Foto: LG Vis mer

Samsung

Samsung har også hatt en spiller på markedet i snart ett år, og nå kommer andregenerasjon UHD Blu-ray fra den kanten. Modellen har fått navnet UBD-M9500, og skal blant annet støtte strømming av filmer via Bluetooth til mobile enheter. Den skal også støtte flere HDR-formater, og vil skru på HDR automatisk på kompatible TV-er, når du spiller av HDR-materiale.

Samsung UBD-M9500. Foto: Samsung
Samsung UBD-M9500. Foto: Samsung Vis mer

I Norge?

Når produktene kommer i norske butikker, og til hvilke priser, må vi komme tilbake til. Da de første spillerne ble lanserte for et år siden, lå prisene på 5.000 kroner eller mer. Vi forventer at med økt konkurranse vil prisene raskt gå ned.

Flere saker fra årets CES-messe

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!