Blu-ray i nesten-lommeformat

Nå kan du nyte HD-filmene dine på tur, men ikke i HD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Panasonic som nå har klar modellen DMP-B15 for butikkhyllene, og det dreier seg om en portabel Blu-ray/multimediaspiller. I tillegg har den nettverkskontakt, støtter BD live, og kan spille innhold fra YouTube, Picasa Web Albums og Amazon sin Video on Demand-tjeneste (sistnevnte foreløpig ikke tilgjengelig i Norge).

Ikke HD-skjerm

HD-materiale til tross, den innebygde skjermen støtter ikke oppløsninger på høyere enn 1024 x 600 piksler. Det betyr at Blu-ray-filmene dine blir nedskalert til et nivå som ikke er veldig mye bedre enn vanlig DVD.

Batteriet skal holde til en spillefilm på 2,5 timer, hevder BetaNews. Du skal også kunne spille både DivX-filmer og AVCHD fra nyere videokameraer, både fra plate og minnekort (SDHC).

Kan brukes stasjonært

Din mening

Er dette fremtiden for portabel video? (Avsluttet)
Nei, plater er snart historie(75%) 98
Ja, dette var smarte greier!(14%) 18
Har ingen peiling...(11%) 15
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


DMP-B15 kan imidlertid kobles til TV via den innebygde HDMI-kontakten, og da kan du få inntil 1920 x 1080 pikslers oppløsning, bedre kjent som full HD.

Spør du oss er imidlertid den største ulempen prisen. Veiledende pris i Norge skal nemlig ligge på rundt 7.500 kroner, en sum så høy at mange kunder sikkert vil vurdere å kjøpe en laptop med innebygget Blu-ray og langt høyere oppløsning i stedet.

Vil du heller ha stasjonær Blu-Ray spiller?

Les vår samleartikkel med de beste Blu-ray kjøpene!

Kilder:
Betanews, Obsessable.com