Blu-ray i butikkene

NYHET: Den første blu-ray-spilleren er nå på plass i norske butikker. Men billig er den ikke...

Alle som er opptatt av høyoppløselige TV-bilder har så langt hatt lite å fråtse i, til tross for at produkter og filmer ble annonsert for flere år siden. Nå kommer omsider spillere og opptakere for HD-materiale i norske butikker, og først ute er Samsung med sin modell BD-P1000. Dette er en blu-ray-spiller/opptaker, det konkurrerende HD-formatet heter HD-DVD. Du kan lese mer om teknologiene i denne artikkelen.

Blu-ray i butikkene


Endelig?

Blu-ray-filmer vil ha opp til fem ganger høyere oppløsning sammenlignet med en vanlig DVD-plater, forteller Peter Rollfelt, Samsungs nordiske produktmarkedssjef for blu-ray, i en pressemelding. Det betyr et TV-bilde bestående av 1920 x 1080 piksler, såkalt full HD-oppløsning.

I tillegg til å vise og ta opp høyoppløselig TV-bilde skal også spilleren ha mulighet til flere interaktive tjenester, ekstrascener, kommentarer etc, i forhold til hva som har vært mulig med dagens DVD-spillere. Samtidig er den bakoverkompatibel, og spiller dermed både DVD-filmer og CD-plater. Den har også innebygd minnekortleser for visning av digitalbilder på TVen.

BD-P1000 er utstyrt med HDMI, komponent, s-video og komposittutganger.

Den veiledende prisen er satt til ca. 11 000 norske kroner, og spilleren skal i følge Samsung være på plass i enkelte butikker allerede.