Blu-ray-brenner testet!

NYHET: Tyske Heise Online har testet Pioneers første Blu-ray-brenner som er klar for PC-produsenter i slutten av måneden. Her er detaljene, og forventet pris på brenneren.

Blu-ray-brenner testet!

Din mening

Hvem vinner kampen? (Avsluttet)
Blu-ray(50%) 583
HD-DVD(26%) 306
Bryr meg ikke, så lenge det blir gull til Norge(24%) 279
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Blu-ray regnes av mange som arvtakeren til dagens DVD-format, men må tåle en hard kamp fra den konkurrerende løsningen HD-DVD. Les mer om denne kampen og formatene her.

Intern PC-brenner

Blu-ray ser i hvert fall ut til å være først på banen med brennere beregnet for PC-bruk, til tross for at ikke alle detaljer (deriblant kopibeskyttelsesløsningen AACS) er på plass helt ennå. Pioneers BDR-101 skal i følge vår kilde BitBurners.com for eksempel allerede være på vei til utvalgte PC-produsenter. Ikke overraskende forventes prisen å ligge på et ganske høyt nivå i starten, det antydes en prislapp på i underkant av 1.000 euro (ca 8.000 kroner).

Det anerkjente tyske magasinet Heise Online har fått muligheten til å teste brenneren, som for øvrig kun kan brenne BD-R plater og DVD-plater (ikke CD). BD-R-platen de testet med var produsert av TDK, og hadde en kapasitet på 22,56 gigabytes.


Brennehastigheten var 2x, som tilsvarer 9 MB pr sekund. Dermed tok det 45 minutter å brenne en full plate. Også lesehastigheten var 2x, og gjennomsnittlig søketid var rundt 300 ms.

Dersom du er stødig i tysk, kan du lese hele testrapporten her.

Kilder:
BitBurners.com
Heise online