Med dette programmet kan du enkelt blokkére enkelte nettsider den neste timen eller to.
Med dette programmet kan du enkelt blokkére enkelte nettsider den neste timen eller to.Vis mer

Blokkér nettsider en liten stund

Blir det mye fjas og lite jobbing? Her er programmene som hjelper deg.

Terskelen for prokrastinering er blitt stadig lavere med åra.

På 90-tallet var det mang en arbeidstaker som var over middels god i både kabal og minesveiper – i dag er mulighetene til å utsette andre arbeidsoppgaver blitt langt større, med inntog av en rekke nettaviser, sosiale nettverk eller hva det måtte være.

Er du blant de som strengt tatt hadde hatt godt av litt sterkere disiplin i forhold til hva du bruker tiden på? I så fall kan ett tips være å hindre deg selv i å besøke nettsidene som stjeler tiden din.

Les også:

Skriv uten å bli forstyrret

Svartelister enkelte nettsteder

SelfControl (Mac/OSX) og SelfRestraint (Windows/Linux) er begge programmer som hjelper deg i så måte. Begge programmer fungerer tilsynelatende helt likt, siden sistnevnte er laget fordi mange etterlyste SelfControl til andre plattformer enn OSX.

Blokkér nettsider en liten stund


Alt du trenger å gjøre er å angi domenene du ikke skal få lov til å besøke under utestengelsen, og hvor lenge utestengelsen skal vare. Når du så trykker "start", blir disse nettstedene sperret helt til klokka har telt ned til null. Merk altså at du selv velger hvilke nettsteder som skal sperres (alternativt andre veien - hvilke som skal tillates) og at resten av nettet vil fungere som det skal.

Det finnes imidlertid "ingen" vei tilbake. Programmene endrer hosts-fila på PC-en din og skrivebeskytter den, så det nytter ikke å avslutte programmet eller starte PC-en på ny. Det skal imidlertid sies at dette jo er en nødvendig funksjon hvis du virkelig vil hindre deg selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SAMLESIDE:

Produktivitet

PS! Da vi testet å blokkere twitter.com, virket fortsatt Twitter-klienter selv om selve nettsidene er blokkert. Kanskje må du derfor ty til å stenge hele nettlinja for virkelig å fokusere 100%.