Blodig insektjakt

Husker du filmen Starship Troopers fra 1997? Den australske utvikleren Blue Tongue har nå laget et strategispill basert på denne filmen, og ikke minst boken. Vi har tatt en titt på spillet.

Starship Troopers var en meget omdiskutert film – fremstillingen av dette fremtidige, tungt militariserte og halvfascistiske samfunnet falt ikke i smak hos alle. Undertegnede anser imidlertid filmen for å være et svært underholdende, humoristisk og ironisk eventyr. Filmen er basert på en bok av Robert A. Heinlein, som kom ut i 1959. Den mangler en del vesentlige detaljer fra boken. Utviklerne av spillet bestemte seg derfor for å kombinere filmens visuelle stil og bokens bakgrunnshistorie.
Starship Troopers er et sanntidsstrategispill. Her snakker vi imidlertid ikke om Command & Conquer-aktig 2D-verden – våre helter utkjemper sine slag i fullstendig 3D, med et kamera som kan beveges fritt rundt.

Would you like to know more?

For å friske opp minnet: Starship Troopers handler om kampen mellom mennesker og insekter – såkalte Arachnids. I spillet har du ansvaret for dine soldater og får en rekke oppdrag som i hovedsak foregår på insektplaneten Klendathu.
Du begynner med å sette opp dine soldater. Du kan velge hvilket utstyr og våpen hver eneste soldat i din gruppe skal få, selv om valgmulighetene avhenger av hvilken grad vedkommende har. Når du er ferdig med dette er det bare å hoppe rett uti kampens hete…
På overflaten kan du velge hvilke formasjoner soldatene skal bevege seg i, og hvordan de skal oppføre seg. Du må også passe på at de ikke går tom for ammunisjon (ikke skyt på alt som beveger seg!), og sørge for å holde spesialistene i live. I de fleste oppdrag er det to-tre personer som har det nødvendige utstyret for å utføre det, og mister du dem har du tapt.
Insektene er akkurat like ville og aggressive som i filmen, og blir du overfalt av flere på en gang er det en tøff jobb å bli kvitt dem. Dette gjør at oppdragene til tider er svært vanskelige.
Et morsomt moment er spillet inneholder en del rollespill-elementer: Soldatene som overlever et oppdrag får erfaring, som senere gir dem tilgang til tøffere våpen og utstyr. Vi synes at denne kombinasjonen av strategi og rollespill er en meget god ide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flott grafikkmotor

Som nevnt foregår Starship Troopers i full 3D. Vi synes at det er et av de peneste strategispillene akkurat nå. Du kan virkelig bevege deg hvor du vil, og fysiske skiller fungerer akkurat som i virkeligheten (selv om du kan se hva som ligger forbi den høyden, betyr det ikke at alle soldatene kan det).
Du kan bevege kameraet i alle retninger og zoome inn på soldatene. Når som helst kan du med et tastetrykk komme tilbake til den opprinnelige kameravinkelen. Alle soldatene ser forskjellige ut, med karakteristiske ansiktstrekk, forskjellige våpen og lignende. Terrenget ser også svært troverdig ut.

God fornøyelse

Vi kan uten tvil anbefale Starship Troopers til alle som er glad i strategispill og science-fiction, selv om spillet er vanskelig og kan til tider være vrient å venne seg til. Det er uansett et godt stykke arbeid, selv om lanseringen ble kanskje noe overskygget av C&C: Red Alert 2, som også kommer ut i disse dager.