Blir Spotify for vanskelig?

Electric Jukebox vil gjøre det enklere, og gjør TV-en til en musikkmaskin.

<strong>ENKEL VARIANT:</strong> Denne lille fjernkontrollen er alt du trenger for å betjene Electric Jukebox. Foto: ELECTRIC JUKEBOX
ENKEL VARIANT: Denne lille fjernkontrollen er alt du trenger for å betjene Electric Jukebox. Foto: ELECTRIC JUKEBOXVis mer

Strømmetjenester som Spotify, Tidal, Deezer og Rdio har tatt verden med storm, og har for mange blitt den foretrukne måten å høre musikk på.

Skaperne av Electric Jukebox vil derimot fri til enda flere – også de som ikke nødvendigvis er oppdaterte nok på teknologifronten til å ta en slik strømmetjeneste i bruk. En undersøkelse YouGov har gjort for selskapet i Storbritannia, viser at 92 prosent fortsatt ikke abonnerer på en musikkstrømmetjeneste.

– Jeg er ikke ute etter Spotify-kundene, jeg er ute etter alle andre, sier en av skaperne, Rob Lewis, til Engadget.

Deres løsning kobles bare til en vanlig TV, og krever hverken PC, nettbrett eller mobiltelefon.

LES OGSÅ: Slik får du trådløs musikk i stua

Abonnement inkludert

TRE FARGER: Foruten blå, er produktet også tilgjengelig i rød og sort.
TRE FARGER: Foruten blå, er produktet også tilgjengelig i rød og sort. Vis mer


For å ta Electric Jukebox i bruk trenger man hverken å opprette en brukerkonto eller angi kredittkortdetaljer. Med i pakken får man nemlig et tolv måneders abonnement på tjenesten, som allerede ligger klart.

Her skal det med andre ord bare være å plugge i den lille klumpen, som kan minne om en Chromecast, i en ledig HDMI-port på TV-en, koble til strøm, bytte kanal til riktig inngang og så bruke fjernkontrollen for å velge det trådløse nettverket og angi passordet, og så er man klar til dyst.

Om man ikke har TV-en koblet til et stereoanlegg, finnes det også en AUX-utgang, slik at man kan bruke en vanlig lydkabel og koble til eksterne høyttalere.

Ulempen er selvsagt at tjenesten har veldig direkte tilknytning til den fysiske HDMI-enheten og at du derfor ikke får hørt den samme musikken på mobiltelefon, i bilen eller andre steder.

PÅ TV: Electric Jukebox-tjenesten brukes på en TV og ser ut til å ha et enkelt grensesnitt.
PÅ TV: Electric Jukebox-tjenesten brukes på en TV og ser ut til å ha et enkelt grensesnitt. Vis mer


Fjernkontroll med stemmesøk

Fjernkontrollen brukes for å navigere på skjermen og har bevegelsessensor, slik at den i praksis fungerer som en Nintendo Wii-kontroller slik vi også finner på flere moderne TV-apparater.

Man kan også bruke stemmesøkfunksjonen på fjernkontrollen for å søke etter musikk. Tilbudet skal være «millioner av sanger» (sikkert mer eller mindre tilsvarende andre strømmetjenester) og også kurerte spillelister fra kjente artister som Robbie Williams og Sheryl Crow, samt fra andre musikkeksperter.

Produktet debuterer først i Storbritannia og USA, med en prislapp på drøye 2.000 kroner, men flere land skal «komme snart» i følge informasjonssidene. Prisen høres noe høy ut, men inkluderer som nevnt ett års abonnement på tjenesten. Når året har gått, kan man fortsatt lytte til radio og kurerte spillelister, men da skal det koste rundt 700 kroner for et nytt år med ubegrenset tilgang.

Mer info finner du på www.electricjukebox.com/.

Her finner du Dinsides TV-tester