Blippy vet hva vennene dine kjøper

Snart finnes det ikke grenser for hva man deler med andre.

Blippy avslører det du har kjøpt på iTunes og andre steder. Hvis du vil, selvsagt.
Blippy avslører det du har kjøpt på iTunes og andre steder. Hvis du vil, selvsagt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi deler og deler på Internett. Det være seg familiebilder som deles med de "nærmeste" på Facebook, tanker og meninger på bloggen, korte ytringer på Twitter eller favorittlenker på Delicious.

Rett før helgen åpnet Blippy dørene for publikum. Blippy er en tjeneste som kobler seg mot flere nettkonti slik at du kan dele med resten av verden (eller kun utvalgte) hva du kjøper på Internett.

Eksempelvis vil Blippy-profilen din oppdatere seg automatisk dersom du kjøper noe på iTunes, Amazon, Threadless (t-skjortebutikk), Audible (lydbøker) og Zappos (klær og sko). Dette gjøres ved at du legger til disse kontiene i din Blippy-profil når du er logget inn. Du kan også få Blippy til å spytte ut alle kjøp du foretar via PayPal.

Amerikanerne kan virkelig slå på stortromma og knytte tjenesten til kredittkortutskriften, og dermed avsløre ALT de handler med kort, men dette er foreløpig ikke støttet i Norge.

Enkelte velger å dele alt.
Enkelte velger å dele alt. Vis mer


Velg hva du vil dele

Som med Twitter kan du velge om profilen din skal være åpen for alle, eller om du må godkjenne de som vil følge med på hva du kjøper.

Du kan også stille inn profilen slik at du selv velger hvilke av elementene som deles - det er tross alt litt dumt om kona ser på Blippy hva du har kjøpt til bursdagen hennes.

Blippy følger også Twitter-konseptet med at du kan følge andre netthandlere. På startsiden din får du så se en liste over de siste kjøpene de du følger har gjort, og du kan, som på Facebook, både "like" kjøpet og kommentere det.

Deling på nett

Vil du dele med resten av verden hva du kjøper på nettet? (Avsluttet)
Nei, er'u gæærn.(77%)
Ja, jeg har ingenting å skjule.(8%)
Jeg ville ha gjort det, men jeg gir ikke fra meg brukernavn og passord til tredjeparter.(8%)
Ja, men kun til utvalgte.(7%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Men er det trygt?

På Blippys sider skriver de utførlig om at dataene dine er lagret trygt og kryptert og alt det der.

Dog er det ikke til å komme fra at du må legge inn både brukernavn og passord til alle kontiene du vil koble til. Dermed kan det være fullt mulig for de som har laget tjenesten å misbruke kontiene dine, så ha dette i bakhodet dersom du synes dette ser morsomt ut.

Jeg kommer ikke til å legge inn PayPal-detaljene mine, for å si det sånn.

Lyst til å teste allikevel? Registrer deg i så fall på http://www.blippy.com.