Blindtest: Google vs Bing vs Yahoo

Nå skal folket få avgjøre hvem av dem som er best.

Kampen om nettsøk tilspisser seg, og forleden dag lanserte Microsoft Bing, som nok en utfordrer til Google og Yahoo!; de to ledende søketjenestene pr i dag.

Vi syntes Bing gav et godt førsteinntrykk, selv om den ikke var spesielt tilpasset norske forhold ennå, og at noen av finessene viste seg å være kjekke i jakten på den beste informasjonen.

Les mer: Bing - førsteinntrykk

Det viktigste punktet for en søkemotor pr i dag er imidlertid at den klarer å presentere de 10 beste nettsidene med informasjon om det du har søkt etter, og hvem av dem som er best på akkurat det, kan du hjelpe til med å finne ut.

Denne blindtesten lar deg nemlig søke både i Google, Yahoo! og Bing samtidig. Søkeresultatene vaskes deretter for farger og formattering slik at de fremstår like visuelt, og så er det opp til deg å stemme på hvilken av de tre du synes gir deg de mest korrekte resultatene i forhold til hva du leter etter.

Noe overraskende

Vi utførte blindtesten 10 ganger, og ble, for å være ærlige, ganske overrasket da de to første stemme våre gikk til Bing, men Google kom sterkt tilbake og vant 5-4, med ett poeng til Yahoo!.

Les også: Yahoo! - mer enn du tror

Artikkelen fortsetter under annonsen

I helga var det mulig å se hvilken av søkemotorene som ledet (Google og Bing ledet litt annenhver gang de første timene), men på grunn av det skaperen kaller en douche (drittsekk), er denne funksjonen deaktivert fordi det viste seg at vedkommende hadde klart å hacke avstemningen slik at resultatene ikke lenger var korrekte.

Søkemotorblindtest

Hvilken av søkemotorene fant best det DU lette etter? (Avsluttet)
Google(74%)
Bing(19%)
Yahoo!(7%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Men - det er jo ingenting i veien for at vi kan ha en liten internavstemning på DinSide, så ta blindtesten (gjerne flere ganger), og stem på hvilken av søkemotorene som best klarte å finne det du lette etter i boksen til høyre.

Og for ordens skyld – det er ikke lov å være en douche, altså.