Med WhoReadMe får du beskjed når noen leser eposten din. Foto: colourbox.com
Med WhoReadMe får du beskjed når noen leser eposten din. Foto: colourbox.comVis mer

Bli varslet når noen leser e-posten din

Kjekt verktøy når du trenger lesebekreftelse.

Microsoft Outlook har lenge hatt muligheten til å be om lesebekreftelse når noen har lest e-posten din, men det forutsetter to ting:

a) at mottakeren har Microsoft Outlook
b) at mottakeren godtar leserbekreftelsen og går med på å sende deg en beskjed om at den er lest.

Med WhoReadMe kan du få lesebekreftelse uavhengig av epostprogrammet du eller mottakeren bruker. Ja, du får til og med mer informasjon om mottakeren, som geografisk plassering, operativsystem og mer til.

Bli varslet når en nettside endres

Slik fungerer det

For å bruke WhoReadMe må du først opprette en brukerkonto. Gratisversjonen av tjenesten gir deg 20 lesebekreftelser hver dag; enten én epost til 20 personer, 20 eposter til forskjellige personer, fem eposter til fire personer e.l. Trenger du mer kan du donere (og vi som trodde det kaltes å betale ...).

Når du så har opprettet kontoen, bekrefter du epostadressen din ved å klikke på en lenke som sendes deg. Da er du klar til å bruke tjenesten.

Du kan sende e-post på to måter; enten via WhoReadMes webgrensesnitt, eller via ditt vanlige epostprogram. Velger du det siste, legger du ganske enkelt til .whoreadme.com bak e-postadresser du sender til:

Bli varslet når noen leser e-posten din


(Mottakeren får opp eposten som om den kom direkte fra deg til sin vanlige epostadresse.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og her er eksempel på en rapport:

Bli varslet når noen leser e-posten din


Dersom du sender via webgrensesnittet kan du i tillegg få enda mer informasjon, for eksempel muligheten til å sjekke om vedlegg blir åpnet, om lenker blir klikket på etc. Du kan også angi en utløpsdato for eposten. I så fall endres innholdet slik at det hentes fra WhoReadMes tjener.

Send en forsinket e-post

Hvordan fungerer det?

Du lurer kanskje på hvordan WhoReadMe kan logge dette? I eposten du sender legges det på et lite, usynlig bilde som lastes av mottakeren når han åpner e-posten. Med andre ord kan det være at du ikke får noe lesebekreftelse dersom mottakeren har sikkerhetsinnstillinger som gjør at eksterne bilder ikke lastes.

Husk også at epost du sender går igjennom WhoReadMes tjenere, så det er nok ikke dumt å sende sensitive eposter på vanlig måte.