Nå slipper du å sjekke selv - Femtoo varsler deg når prislappen er hyggelig nok.
Nå slipper du å sjekke selv - Femtoo varsler deg når prislappen er hyggelig nok.Vis mer

Bli varslet når en nettside endres

Femtoo kan brukes til så mangt.

Har du noen gang besøkt en nettside gjentatte ganger over tid for å sjekke om noe er endret?

Det kan være flere grunner til at du vil gjøre det, for eksempel:
* Du titter innom en nettbutikk med jevne mellomrom for å se om TV-en du sikler på har falt i pris
* Du deltar i en nettdebatt og sjekker jevnlig etter nye innlegg
* Favorittprogrammet ditt kommer straks i ny versjon
* Firmaet ditt har en Wikipedia-side som du sjekker innimellom i tilfelle noen har redigert den
* Fetteren din har en hjemmeside som oppdateres en gang i blant

Og så videre.

Din nye kompis heter Femtoo og er en nettjeneste som varsler deg dersom en nettside har endret seg. Det som først og fremst gjør Femtoo mer interessant enn mange av sine konkurrenter, er at Femtoo også lar deg overvåke enkelte deler av siden.

Se hva de skriver om deg

La oss forklare hvordan tjenesten fungerer med et konkret eksempel:

TV-en som er litt for dyr

I årets beste tv-kjøp-oppsummeringen vi hadde rett før jul, falt valget på Sony W5500 i kategorien "beste budsjettkjøp". I skrivende stund koster 46-tommeren 9500 i billigste nettbutikk i følge Prisguide.no. La oss si at du har en smerteterskel på 9.000 kroner og ønsker å slå til når prisen har sunket 500 kroner til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å registrere seg på Femtoo er rett frem - du angir en epostadresse og passord, og så er du oppe og kjøre.

Bli varslet når en nettside endres


I det første skjermbildet vil vi lage en ny tracker, og trykker da på den blå lenka merket Create av new tracker. I det neste skjermbildet blir du bedt om å angi en nettside som skal overvåkes, og i vårt tilfelle limer vi da inn denne nettadressen.

Bli varslet når en nettside endres


Trykk så next.

Bli varslet når en nettside endres


Nå får du opp et vindu som viser selve nettsiden. Bla deg ned til elementet du ønsker å overvåke; i vårt tilfelle den billigste prisen som du finner øverst i prislisten. Klikk på den slik at den blir grønn og velg next igjen.

Bli varslet når en nettside endres


Vi vet at dette feltet alltid vil inneholde et tall, og velger derfra number fra nedtrekkslisten. Ved å trykke på test ser du at det fungerer, og at prisen (9499) hentes. Vi er fornøyde og trykker next igjen.

Bli varslet når en nettside endres


På denne siden huker vi av krysset for regler og sier at vi kun vil ha varsling dersom prisen beveger seg under 9000 kroner.

Den siste siden lar deg angi varslingsmetode. Femtoo sjekker siden vår hver halvtime etter endringer på billigste pris, og du kan bli varslet på flere ulike måter. Det mest lettvinte er selvsagt å velge e-post siden du allerede har registrert den, men dersom du legger til dingbot@bot.im som GTalk-venn og sender henne en melding, får du en bekreftelse slik at du også kan bli varslet via GTalk. Sørg for å trykke next og lagre trackeren på den siste siden, så er du i mål.

Supereffektiv med Yahoo! Pipes

Du kan bruke fremgangsmåten på flere måter - kanskje vil du prøve å lage deg et varsel hver gang toppsaken på DinSide byttes ut?

Femtoo er foreløpig i beta og gratis å bruke, men ser ut til å være begrenset til 12 trackere pr brukerkonto. Ut fra deres nettsider ser det imidlertid ut til at det også kommer til å komme versjoner du kan betale for, og som har færre begrensninger og enda mer funksjonalitet.

URL: FemToo

Mens vi er i gang tipser vi deg også om at Opera har innebygd støtte for å friske opp en nettside hvert minutt, hvert 10. sekund e.l. - tilgjengelig via et høyreklikk, og Firefox-utvidelsen Check4change gir deg et varsel dersom en av dine åpne faner har endret seg.