Bli varslet når andre bruker Gmail-kontoen din

Med denne funksjonen er du litt tryggere.

Gmails aktivitetslogg kan avsløre uautoriserte innlogginger.
Gmails aktivitetslogg kan avsløre uautoriserte innlogginger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis jeg skulle ha laget en liste over hvilke nettkonti jeg helst ikke ville at folk med skumle hensikter skulle ha fått tilgang til, ville nok Gmail ha stått på ganske høyt på lista, kun forbigått av Lastpass.

Man kunne sikkert ha forårsaket mye skade både på Facebook og PayPal også, men en fyldig Gmail-postkasse inneholder mye personlig som de fleste nok helst vil ha for seg selv.

Det er mange måter andre kan skaffe seg tilgang til Gmail-kontoen din på. En av de mest åpenbare mulighetene er dersom du har vært uheldig å få installert en såkalt keylogger, som logger alle tastetrykk og sender dem til en tredjepart. Andre muligheter kan for eksempel være dersom du har slurvet med å ha et usikkert passord, har vært uforsiktig når du har sittet på nettcafé e.l.

Les også:

Se hvor og når du har logget på

Gmail har en funksjon for å gjøre deg oppmerksom på når du har logget på og hvorfra. Den finner du nederst på alle sider:

image: Bli varslet når andre bruker Gmail-kontoen din


Som du ser får du informasjon om siste innlogging, og ved å trykke på detaljer får du opp en mer detaljert oversikt over de siste innloggingene:

image: Bli varslet når andre bruker Gmail-kontoen din


Ser du plutselig at det har vært foretatt en innlogging fra et land du ikke har reist til, bør du kaste deg rundt og endre passordet ditt. Du kan også trykke på en knapp for å stoppe eventuelt andre sesjoner som måtte være aktive mot din konto.

Videre ser du også hva slags tilgang som er benyttet - hvis du f.eks. kun sjekker epost via web, kan IMAP eller POP-aksesstyper være en indikasjon på at noen aksesserer eposten din.

Samleside:

Gmail

Dersom du har valgt show an alert for unusual activity, vil du få beskjed dersom kontoen din aksesseres fra et sted du ikke pleier å aksessere den fra. Hvis du ofte er ute og reiser vil du muligens slå av dette, men merk at det tar en uke før funksjonen slås av. Det er selvsagt for å redusere muligheten for at uvedkommende slår av funksjonen uten at du merker det.

For ordens skyld: passordet endrer du ved å gå inn på settings-accounts and import-change account settings, eller innstillinger-kontoer og import-Google kontoinnstillinger om du bruker norsk versjon av Gmail.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!