<strong><a href="http:</strong>//www.flickr.com/photos/16189770@N00/1526393678">"iPhone transparent screen"</a> - <a href="http://www.flickr.com/people/edans/">Enrique Dans</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">creative commons</a>
"iPhone transparent screen" - Enrique Dans, creative commons Vis mer

Bli varslet med Prowl

Smart sammenkobling mellom OSX/Windows og iPhone.

Publisert
Sist oppdatert

Med programmet Prowl (17,-) installert på iPhonen og Growl installert på Macen kan du få beskjed direkte på telefonen (via push) når det skjer noe spennende på maskinenen.

Det var den enkle forklaringen. La oss ta dette fra starten.

Har du Mac har du muligens vært borti Growl; et slags universalt meldingsverktøy som alle programmer kan koble seg opp mot for å vise deg meldinger av ymse slag; det være seg at en nedlasting er ferdig, at en MSN-kontakt har logget seg på, at brukernavnet ditt nevnes på Twitter eller at Spotify skifter sang.

Det kjekke er da at du kan tilpasse utseendet (og lyd) på disse varslene, hvor på skjermen de dukker opp, i tillegg til at du kan bestemme hva slags type varsler som skal vises og ikke. Vi synes Growl er så smart at vi både har hatt det med i artiklene 20 geniale gratisprogram til Mac og 15 anbefalte Mac-programmer.

Eksempel på Growl-melding
Eksempel på Growl-melding Vis mer


Det finnes også en betaversjon for Windows, men løsningen beskrevet under fungerer kun for Mac-versjonen av Growl. Windows-versjonen har dog også fått støtte for Prowl, og instruksene for hvordan dette fungerer, finner du her. Vær dog klar over at det er en betaversjon og at det ikke nødvendigvis fungerer helt smertefritt.

Prowl - Growl for iPhone

Nytt i versjon 3.0 av operativsystemet på iPhone var muligheten for såkalte push-notifications. Push-teknologien er en kommunikasjonsvariant der det er tjeneren som dytter data til klienten ved at IP-tilkoblingen holdes åpen, i motsetning til pull, der klienten er nødt til å spørre tjeneren (og opprette forbindelsen) ved jevne mellomrom om det har skjedd noe nytt. Du kan lese mer om dette på Wikipedia.

Derfor har det også sprunget ut flere applikasjoner de siste ukene som nyttiggjør seg av push-teknologien; deriblant Boxcar, som vi anbefalteTumblr-bloggen vår tidligere i sommer.

Prowl nytter seg også av push-teknologien ved å dytte Growl-meldinger fra maskinen din til telefonen din. Du velger selv hvilke programmer du vil motta meldinger fra, hvilke type meldinger du vil motta og når på døgnet du helst vil at Prowl lar være å plage deg.

Slik gjør du

 1. Hvis ikke du har gjort det - last ned og installér Growl. Det finner du på http://growl.info/.
 2. Registrer en konto på https://prowl.weks.net/ - alt du trenger er brukernavn og passord, samt e-postadresse (valgfritt) hvis du har en tendens til å glemme slik påloggingsinformasjon
 3. Installer Prowl-utvidelsen til Growl her (direktelenke). Åpne Growl-valgpanelet (under systemvalg) og velg menyen under display options.

  Bli varslet med Prowl


  Her blar du frem til Prowl i venstre kolonne og legger inn brukernavnet og passordet ditt i feltene. Du kan eventuelt tukle med de andre innstillingene:

  • Prefix notifications... - Kjekt hvis du skal bruke flere maskiner mot én telefon slik at du kan skille dem fra hverandre
  • Display notifications... - Lar deg velge hvilken stil meldingene skal vises med på maskinen. Cluet er nemlig som følger: alle meldinger som vises med Prowl-visningstypen blir pushet til telefonen din. På maskinen blir disse vist med stilen du velger på dette punktet - altså blir dette en slags "videresending" fra Prowl til din foretrukne visningstype.
  • Only send - Sett et minimumsnivå for meldinger. Du trenger kanskje ikke beskjed hver gang noen logger på MSN, men kanskje er det ålreit å få beskjed på telefonen dersom noen sender deg en MSN-melding og du ikke sitter foran maskinen. Derfor kan du for eksempel sette det opp slik at du bare vil sende statuser som har høy prioritet eller høyere.

   Som du ser kan du også sette det opp slik at du kun mottar beskjeder på telefonen dersom du er inaktiv på maskinen eller dersom skjermbeskytteren har slått seg på.

 4. Nå må du kjøpe Prowl i App Store. Det koster 17 kroner, og du finner det her (iTunes-lenke). Når du har kjøpt programmet og startet det, logger du inn med brukernavnet og passordet fra punkt 2.
Nå fungerer det på følgende måte: Alle Growl-meldinger som vises med "Prowl"-visningstypen, blir også pushet til iPhonen. Med andre ord - hvis du setter Prowl til default style (skjermbildet i punkt 3), vil alle Growl-beskjeder pushes til telefonen, og det vil du kanskje ikke. Jeg anbefaler deg derfor å beholde din gamle standardstil som default.

La oss nå si at jeg vil få beskjed på telefonen hver gang jeg får en ny beskjed på MSN og jeg ikke har rørt maskinen på to minutter. Jeg har allerede huket av at jeg vil ha beskjeder kun når jeg har vært inaktiv i 2 minutter i skjermbildet over. Deretter går jeg til Applications i Growl-valgpanelet, velger Adium (som jeg bruker som MSN-klient) og trykker configure.

Bli varslet med Prowl


Under notifications velger jeg så beskjed mottatt og velger Prowl som visningstype. Jeg velger også at denne hendelsen har høy prioritet - nok til å bli sendt til telefonen dersom jeg hadde valgt high i skjermbildet over under punktet only send ....

>> Slik synker du Google Calendar med iPhone-kalenderen

Følg denne fremgangsmåten for de applikasjonene du vil at skal dyttes til iPhonen - alle installerte programmer som støtter Growl finnes i denne applikasjonslisten, og de fleste har flere ulike hendelser du kan tilegne Prowl-visningstypen; for eksempel når en nedlasting er ferdig i Transmission (populær torrent-klient for Mac), dersom du får en innkommende samtale på Skype etc. For å sjekke at ting funker, kan du eventuelt sette Prowl som standard visningstype for alle applikasjoner slik at alle growl-meldinger også sendes til telefonen.

Et bonustips til slutt: Under settings-knappen i Prowl-applikasjonen finner redirections. Der kan du legge inn hvilke applikasjoner du vil starte på telefonen ut fra hvilket program som pusher meldingen. Eksempelvis kan du starte Beejive (en populær MSN-klient for iPhone) dersom meldingen kommer fra Adium.

Si i fra under det er noe du ikke får til, så skal vi se om vi kan løse det!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer