Med Jamcloud kan du høre hva andre spiller, eller ta DJ-stolen selv.
Med Jamcloud kan du høre hva andre spiller, eller ta DJ-stolen selv.Vis mer

Bli en DJ med Jamcloud

Sosial musikktjeneste med gigantisk musikkbibliotek.

Både YouTube og Soundcloud er eksempler på nettjenester som tilbyr massevis av musikk(videoer) uten at du trenger å betale. Derfor finnes det også en rekke tredjeparter som kobler seg mot disse tjenestene, med endret grensesnitt eller tilleggsfunksjoner.

Eksempelvis så vi for et par uker siden på Tubufy, som lar deg konvertere Spotify-spillelister til YouTube-spillelister.

Programmet Jamcloud er en annen løsning og er laget med Adobe Air, som gjør at det fungerer likt på Windows, OSX og Linux. Du kan bruke programmet for å høre på musikk fra Soundcloud og YouTube, inkludert muligheten for å lage spillelister der du kombinerer sanger fra begge tjenestene.

Dog er det det sosiale som står i sentrum.

Da vi testet Jamcloud fredag formiddag, var det ganske få påloggede brukere, men på den tiden sover også USA.
Da vi testet Jamcloud fredag formiddag, var det ganske få påloggede brukere, men på den tiden sover også USA. Vis mer


Bli en DJ

Jamcloud har flere sosiale muligheter. Trykker du på Go social-knappen, får du opp en liste med aktuelle "rom"; som oftest basert på musikksjanger. Her kan du også se hvor mange brukere som er i rommet, samt antall DJ-er.

Alle brukerne i ett rom hører på den samme sangen, og kommer du inn midt i en sang, startes den på samme sted som de andre hører akkurat nå. Publikum kan prate i en chat-boks, samt stemme "meh" eller "w00t!" basert på om de misliker eller liker sangen som spilles. DJ-en, som har valgt sangen, mottar så poeng ut fra hvor godt publikum liker musikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og alle kan bli en DJ. Alt som kreves er at du har laget i stand en spilleliste, hvorpå du trykker become a DJ. Hver gang det er din tur til å være DJ (går på tur), spilles den neste sangen i spillelista du har valgt for dette rommet, og cluet er selvsagt å spille musikk som passer til temaet for rommet hvis du skal score poeng.

En fin måte å oppdage musikk på, med andre ord, og det er også mulig å se historikk på hvilke låter som har blitt spilt i et rom; også før du kom inn i rommet.

Finner du andre brukere som har samme musikksmak som deg, kan du velge å følge dem, slik at du kan se hvilke sanger de har spilt, hva de hører på akkurat nå etc. Det er også mulig å koble til Facebook- og Twitterkonti for å dele musikk med andre.

Jamcloud er gratis å laste ned, men krever først at du registrerer en brukerprofil på Jamcloud.com.