Blaze - tankelesende hjelper

Blaze - tankelesende hjelper

Lei av å taste inn det samme om og om igjen?

Publisert
Sist oppdatert

Poenget med å bruke datamaskiner er å korte ned veien fra idé til virkelighet, og frigjøre oss fra jobber som krever stadige gjentagelser.

I virkeligheten er det ikke alltid slik.

Det skyldes at de programverktøyene vi bruker ikke er smarte nok laget, eller at de som har laget dem ikke kjenner i detalj hvordan vi utfører oppgavene.

Spion i tastaturet

Et gammelt ordtak sier at den best kjenner hvor skoen trykker som har den på. På PC-en er det tastaturet som vet hvor vi trykker, og ved å finne mønstre her er det ikke vanskelig å plukke ut de kjedelige elementene.

Programmet Blaze er et hjelpeprogram som finner ut når du gjør det samme om og om igjen, og foreslår å ta over for deg og gjøre resten av jobben - lynraskt. Taster du de samme tastene og kommandoene tre ganger etter hverandre kommer det opp forslag med eventuelle alternative løsninger. Du velger og Blaze gjør resten.

Et eksempel - filnavn

Mange av oss har tusenvis av bildefiler som heter PIC, DSC_ eller IMG_ og et eller annet tall, forhåpentligvis sortert i mapper som har et mer beskrivende navn.

Nå finnes det spesialprogrammer som tar seg av navneendring på filer, men måten Blaze håndterer dette på er smart og gjelder dessuten i alle programmer.

Blaze kjører i bakgrunnen og viser et lite ikon nede til høyre på statuslinjen. Når du har gjort den samme operasjonen tre ganger skifter dette farge og du kan åpne et assistent-vindu.

Her dukker analysen av operasjonen opp, presentert på en oversiktlig og logisk måte. Vil du at Blaze skal overta jobben er det bare å trykke på ikonet og prosessen er unnagjort i løpet av få sekunder.

Blaze - tankelesende hjelper


Mange andre bruksområder

Blaze fungerer også inne i programmer, som Excel og Word. Skal du skrive lister, formatere annenhver rad/kolonne i forskjellige farger/fonter osv. så kan du gjøre de tre første selv og la Blaze ta seg av resten.

Er det oppgaver som stadig dukker opp igjen kan du også lagre disse operasjonene som snarveier.

Blaze kan også starte programmer, fungere som kalkulator, skrive standardsvar i mailer - lage mer intrikate makroer osv.

Gratis

Programmer er gratis og kan lastes ned her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer