Black & White-oppfølgere på vei

Det kjempepopulære strategispillet Black & White er faktisk en del av en lang serie med titler. Både utvidelsespakker og selvstendige oppfølgere er på vei, og høres svært så spennende ut.

Alt dette ble nylig avslørt av designeren Peter Molyneux. Det viser seg nemlig at denne spillguruen har større planer for Black & White-universet enn først antatt.

For det første kan vi meget snart vente oss en utvidelsespakke til det originale spillet, – som ble en kjempesuksess verden over. Pakken heter Creature Isles, og kommer i butikkene allerede i november.

Creature Isles
Creature Isles Vis mer

Bakgrunnen for Creature Isles er som følger: en egen øy, fjernt fra resten av B&W-universet, har blitt et samlingssted for Creatures uten herre. Der lever de og konkurrerer om oppmerksomheten til en eneste kvinnelig Creature. Alt endrer seg etter at du og monsteret, som du har skapt i originalversjonen av spillet, ankommer øya. Oppgaven blir da i hovedsak å sjekke opp det kvinnelige monsteret, og det skal visstnok være en vanskelig oppgave...

Din Creature vil også bli nødt til å oppdra en ”etterfølger”, et slags baby-monster, som vil følge i dine fotspor. Klarer du å oppdra den til å bli et fullverdig monster, blir selvsagt det kvinnelige monsteret ekstra imponert.

Det er selvsagt flere elementer med i Creature Isles, som nye mirakler og oppdrag. Du er fremdeles gud, og må fortsette å passe på eller terrorisere øyas innbyggere.

Grafikken i Creature Isles bygger på den samme grafikkmotoren som originalspillet, men er blitt fornyet med en del nye elementer.

Som sagt, pakken blir å få kjøpt i november, og vil kreve fullversjonen av Black & White.

Oppfølgere

Creature Isles
Creature Isles Vis mer

B&W-sagaen slutter heldigvis ikke her. Ikke overraskende er arbeidet i full gang med en oppfølger, som skal foregå direkte etter hendelsene i det første spillet.

Verden har imidlertid forandret seg, og øyene er nå tettere befolket. De forskjellige landsbyene kriger nå mot hverandre, og du vil måtte velge en stamme du vil støtte. Du vil også kunne bruke monsteret og den lille etterfølgeren fra Creature Isles i det nye spillet.

Det er mange tekniske forbedringer i B&W 2, grafikkmotoren vil blant annet kunne vise mer detaljerte 3D-objekter, og landsbybeboerne vil få bevegelige lepper. Det skal være mulig å dekorere lansbyene du kontrollerer, og ditt monster vil kunne kle på seg (!)

I følge Peter Molyneux er Black & White 2 omtrent ett år unna, men noen nærmere utgivelsesdato er ikke blitt offentliggjort.

Historien vil imidlertid fortsette. Hele tre fullstendige B&W-spill til er i planene – serien skal tilsammen bestå av fem titler. Black & White 3 er under planlegging, og skal ha en helt ny grafikkmotor. Del fire og fem eksisterer foreløpig kun på papiret, men det blir spennende å følge med på hva Lionhead-teamet kommer med de kommende årene...

Du kan lese vår test av Black & White her.