Blå Ordbok

Kunnskapsforlaget Blå Ordbøker på CD-ROM gir deg mulighet for oversettelse mellom norsk og fremmedspråk som engelsk, tysk og fransk. Vi har sett på den engelske versjonen.

Publisert
Blå Ordbok
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Innhold

Blå Engelsk Ordbok omfatter Kunnskapsforlagets Blå Engelsk-Norsk og Norsk-Engelsk Ordbøker. Ordbøkene dekker til sammen ca. 100.000 ord, med 50.000 hver vei.

I tillegg til alfabetisk liste over ord, er det et appendiks som omfatter begreper og ord oppdelt i kategorier som helligdager, matsorter, administrativ inndeling, uregelmessige verb og flere.

Bruksmåter

Den primære bruksmåten for Blå Engelsk Ordbok er ved skrive inn ordet du ønsker oversatt i søkefeltet, eller ved å bla deg gjennom listen over nøkkelord.

Blå Engelsk Ordbok gir deg muligheten til fritekstsøk, hvor du kan søke etter alle tilfeller av ord som inneholder en bestemt stavelse eller sekvens av ord. Bare en av ordbøkene være aktiv om gangen, og du veksler mellom disse med ett klikk.

Du kan også markere et ord i tekstbehandleren din, og deretter trykke på en knapp for Blå Engelsk Ordbok som ble lagt inn i knapperaden ved installasjonen. Blå Engelsk Ordbok vil automatisk søke etter riktig oversettelse for dette ordet.

Du kan kopiere ord og setninger fra Blå Engelsk Ordbok tilbake til tekstbehandleren ved å markere teksten og klikke på en knapp.

Blå Engelsk Ordbok har en funksjon som gir deg mulighet til å klikke på et hvilket som helst ord i noen av listene, slik at dette blir kopiert til søkefeltet. Dermed kan du benytte dette til ditt videre søk.

Sterke og svake sider

Funksjonaliteten ved Blå Engelsk Ordbok er utmerket, programmet er svært lett å bruke, det er raskt, stabilt, og krever lite ressurser av datamaskinen din. Samspillet med tekstbehandlere er godt laget, og krever minimalt med tasteoperasjoner og museklikk.

Brukergrensesnittet til Blå Engelsk Ordbok hadde vært enda bedre hvis listen over ord som stemmer med ditt søk hadde blitt oppdatert og innskrenket etter hvert som du skrev inn søkeordet.

Ordforrådet i ordboken er solid, men både Clue og WordFinder kommer foran med bedre dekning og noen ganger dypere forklaringer. Blå Engelsk Ordbok er fortsatt litt i snilleste laget, og gir for eksempel ingen oversettelse på det svært vanlige norske ordet "drittsekk".

Blå Engelsk Ordbok mangler en del nye ord, og det er litt morsom å se at begreper som CD-ROM og Internett ikke har blitt inkludert i ordbøkene, selv om ordbøkene for lenge siden har havnet i disse mediene.

Konklusjon

Blå Engelsk Ordbok er en solid ordbok, som er enkel å bruke. Trolig vil den være god nok til all vanlig bruk, men du kan ikke gjøre regning med å finne forklaringer på spesialiserte fagbegreper.

Blå Engelsk Ordbok er billig, og koster ikke mer enn 498 kroner inkludert mva.

Mer opplysninger fås ved å henvende seg til Kunnskapsforlaget, telefon 22 03 66 00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer