BitTorrent Sync: Synkronisér mapper over nettet

Uten begrensninger, og det koster ikke en krone.

Del mapper enkelt over nettet, enten med deg selv, eller med andre du vil utveksle innhold med.
Del mapper enkelt over nettet, enten med deg selv, eller med andre du vil utveksle innhold med. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en rekke løsninger for å synkronisere mapper og filer mellom datamaskiner og nettskyen, eksempelvis Dropbox, SkyDrive, norske Jottacloud og Google Drive. Felles for dem alle er at de har grenser for hvor mye som kan synkroniseres, og grensene for alle som ikke er interessert i å betale går som regel på noen ganske få gigabytes.

Kutter ut nettskyen

Bittorrent Sync har en litt annen tilnærming. Denne løsningen synkroniserer mapper og filer på tvers av datamaskiner, gratis - og uten størrelsesbegrensninger, men dataene lagres ikke i nettskyen. Du kan imidlertid velge å ha en datamaskin stående på og tilkoblet hele tiden, som i praksis fungerer som et slags alltid oppdatert sentrallager.

Les også: Nå er trådløst like raskt som kabel

Slik virker det

Når du starter programmet første gangen, får du spørsmål om å dele en mappe. Deretter får du tildelt en unik nøkkel i form av 32 tegn:

BitTorrent Sync: Synkronisér mapper over nettet


Når du installerer BitTorrent Sync på en annen datamaskin, oppgir du bare koden, og dermed lenkes mappen mot en tilsvarende mappe på denne maskinen.

De to mappene vil deretter automatisk synkroniseres mot hverandre, slik at de alltid vil ha samme innhold. Så snart en fil legges til, endres eller fjernes i den ene mappen, blir den også borte på den andre. Men ingenting blir lagret i nettskyen.

Du kan siden sette opp flere maskiner på samme måte, eller dele koden med andre personer - for å utveksle bilder, filmer, musikk og andre ting. Man kan for eksempel samarbeide i prosjekter med dokumenter og lignende. Bittorrent Sync tar imidlertid ikke vare på annet enn siste versjon av filene, så du mister revisjonsfunksjonaliteten som ligger innebygd hos Dropbox, Skydrive og de andre nettskyløsningene.

Det er ingen grenser for hvor mange mapper du kan dele på denne måten, og du kan generere nøkler for full lese/skrive-tilgang, og for kun lesetilgang. Nøkler for midlertidig tilgang (24 timer) kan du også generere:

BitTorrent Sync: Synkronisér mapper over nettet


Flere bilder:


Sikkert?

All kommunikasjon mellom enhetene skjer via BitTorrent-teknikken (peer-to-peer) og vil være kryptert. Kun den som kjenner nøkkelen vil få tilgang til mappene du har delt. Det betyr på den annen side også at det kan oppstå problemer dersom du ønsker å synkronisere mapper på jobb- og hjemme-PC-en din, dersom systemadministrator har sperret for slik trafikk.

Merk også at minst én maskin i "nettverket ditt" må være påskrudd og tilkoblet nettet til enhver tid, for å sikre at du alltid har siste versjon av mappeinnholdet.

Du finner mer informasjon og kan laste ned BitTorrent Sync her.

Les også: Slik setter du opp et Windows-nettverk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer