BitDefender krasjer Windows

Det er ikke alltid at medisinen er bedre enn infeksjonen. I verste fall må du installere Windows på nytt.

At antivirusprogrammer kan ha en tendens til å gjøre datamaskinen tregere, er nok noe mange av oss har opplevd gjennom årenes løp. Men at et antivirusprogram skal få hele maskinen til å knele tilhører heldigvis til sjeldenhetene, selv om det mange ganger føles som om den befinner seg på bristepunktet.

Les også: Seks gratis antivirusprogrammer

PC-er verden over er rammet

Men det er altså tilfellet med antivirusprogrammet BitDefender. En oppdatering som ble rullet ut i helgen førte umiddelbart til falske trojan-varsler på PC-er verden over, ikke bare på Windows systemfiler, men også BitDefenders egne programfiler.

Ifølge vår kilde Ars Technica oppstod feilen på 64-bits versjoner av WIndows XP, Vista og 7, og gjaldt BitDefender-versjonene Home, Business Client, og Security for File Servers 2008, 2009 og 2010.

Vil ikke starte

Selv om BitDefender var kjapt ute med en fiks, hjalp det lite for mange. Programmet setter nemlig infiserte filer i karantene, og siden det gjaldt systemfiler, har mange opplevd at Windows ikke vil starte i det hele tatt.

Hvis så skjer må man bruke en såkalt rescue CD som man starter maskinen fra. Framgangsmåten og andre løsningsforslag finner du på denne siden.

Også norske brukere rammet

Men det er ikke sikkert det heller vil hjelpe. I debatten hos det norske nettstedet hw.no melder flere fortvilte BitDefender-brukere at de har vært nødt til å reinstallere Windows.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: - Gratis antivirus er best