Med Bitcasa behøver du ikke bekymre deg over lite ledig plass på harddisken.
Med Bitcasa behøver du ikke bekymre deg over lite ledig plass på harddisken.Vis mer

Bitcasa lagrer alt på nett

Tilbyr uendelig plass i mapper som tilsynelatende ligger på harddisken din.

Drømmen om at vi en gang i fremtiden slipper å styre med lokal lagring og backup, kommer stadig nærmere. Mange av oss har droppet både musikk- og filmsamlingen til fordel for streaming-løsninger som Spotify, Wimp, Headweb, Netflix og lignende, og flyttet bildesamlingen til nettskyen.

LES OGSÅ:

Uendelig romslig, virtuell mappe

Bitcasa tar dette enda et steg videre, ved å flytte mapper fra harddisken din til sine filservere. Det rare er at mappene og innholdet tilsynelatende fortsatt ligger på harddisken din, men i praksis er det kun snakk om virtuelle snarveier (og til en viss grad mellomlagrede filer).

Dermed behøver du ikke å bekymre deg over plassmangel på harddisk eller SSD, for Bitcasa tilbyr uendelig antall lagringsplass for 10 dollar i måneden (ca 60 kroner) og i tillegg vil du få tilgang til mappene og filene fra hvilken som helst PC som har Bitcasa installert - samt webtilgang fra nettleseren, inkludert fra mobile enheter.

Denne videoen viser hvordan det fungerer:

I tillegg tilbyr Bitcasa tradisjonell synkronisering, det vil si at mapper og filer blir liggende både lokalt på PC-ene og på nett, samt enveis sikkerhetskopiering av mapper. Du kan bruke alle tre løsningene på én gang hvis du ønsker det, så det er ingen tvil om at Bitcasa har funksjonalitet som totalt sett går utenpå de fleste andre nettsky-lagringsløsningene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dropbox dobler kapasiteten uten å øke prisen

Uferdig

Bitcasa er fortsatt i beta, og da vi testet løsningen viste det seg å være noen stabilitetsproblemer, vi måtte blant annet installere en patch for å få det til å fungere ordentlig med 64-bits Windows 7. I tillegg er det ikke til å stikke under stol at det ofte går tregt å få tilgang til de virtuelle mappene og filene, uansett hvor rask nettilgang du har (vi har for eksempel 450 Mbit...).

Mapper som synkroniseres har ikke dette problemet, men vi savner å se hvilke filer som er synkronisert og hvilke som venter på å bli synkronisert. Dropbox, Google Drive og Microsoft SkyDrive har alle symboler på fil-ikonene som viser dette.

Men tjenesten er definitivt lovende. I betaperioden kan du også bruke den gratis, riktignok ikke med uendelig kapasitet - men merkelig nok har vi ikke klart å finne ut hvor stor gratis-grensen er.

Du finner uansett mer informasjon og kan prøve tjenesten ved å besøke Bitcasa.com. Finnes i versjoner for både Windows, Mac og Linux.

Samleside: Nettlagring