Billigere og raskere fra Epson

Epson lanserer nå blekkskriveren C82, etterfølgeren til C80, som fikk blandet mottakelse. Skrivehodet klarer en oppløsning på rekordhøye 5 760 x 1 440 punkter pr tomme, og oppgitt topphastighet på 22 sider pr minutt.

Publisert
Sist oppdatert
Epson C82
Epson C82 Vis mer

All-round
C82 blir selve flaggskipet i Epsons blekkskriverserie for allround-bruk. Den er utstyrt med fire separate blekkpatroner, som inneholder et nytt pigmentert blekk som Epson har kalt Durabrite. Den største fordelen med det nye blekket er at utskriftene dine skal kunne vare i inntil 70 år, dersom du bruker spesialpapir.

Oppgitt hastighet er 22 sider pr minutt i sort, og 11 side pr minutt i farger.

Skriveren vil få en veiledende pris på rundt 1 800 kroner, inkludert mva. Dermed blir den en åpenbar konkurrent til HP DeskJet 5550 og Canon Bubble Jet i550, som vi allerede har testet i DinSide Data tidligere i høst.

C-serien får også et annet nytt og rimeligere medlem, med lanseringen av C62. Skrivehodet skal i følge Epson klare en oppløsning på inntil 5 760 x 720 punkter pr tomme, og hastigheten er oppgitt til inntil 14 tekstsider pr minutt.

Begge skriverne ventes i butikken i løpet av november.

Foto
Epson er en av de virkelig store aktørene på fotoskrivermarkedet, og her lanseres hele fire nye modeller denne høsten. I motsetning til allround-skriverne er disse utstyrt med to ekstra blekkpatroner, lys cyan og lys magenta. Ved hjelp av disse to ekstra fargene gjengis vanskelige farger og overganger vanligvis bedre enn med skrivere som bare bruker tre farger + sort.

Epson Stylus Photo 830
Epson Stylus Photo 830 Vis mer

Epson ønsker nå at fotoskrivere skal bli mer tilgjengelig for massemarkedet, og den billigste skriveren i den nye serien vil få en prislapp på rundt 1 400 kroner. Denne har fått betegnelsen Stylus Photo 830, og oppgitt hastighet er 13 sider pr minutt. Det gjelder selvsagt ikke fotoutskrifter, som vanligvis tar flere minutter pr A4-side. Oppløsningen er 5 760 x 1 440 punkter pr tomme.

Stylus Photo 915 vil koste rundt 2 300 kroner, og vil være utstyrt med PCMCIA-leser. Ved hjelp av et adapter kan dermed minnekort leses direkte, og du kan skrive ut bildene uten å være tilkoblet en PC. Holder for fotopapir-rull følger med. Oppgitt hastighet er 7,8 s/min for svart tekst og 7,6 s/min for farger.

Epson Stylus Photo 915
Epson Stylus Photo 915 Vis mer

For 3 300 kroner kan du få modellen Stylus Photo 925, som også er utstyrt med papirrullholder, men i tillegg har den også en kniv som kapper bildene automatisk. Denne vil i tillegg være litt raskere enn den Stylus Photo 915.

Toppmodellen i 9-serien ble lansert allerede i vår, og bærer navnet Stylus Photo 950. Du kan lese vår test her.

I tillegg lanseres en fotoskriver for utfallende utskrifter i A3-format, Stylus Photo 1290S. Denne vil koste 4 800 kroner, og oppløsningen er 2 880 x 1 440 punkter pr tomme. Målgruppen er blant annet fotografer og byråer med behov for fotoutskrifter i stort format.

DinSide Data kommer til å teste flere av skriverne, først ut blir C82 som blir testet så snart den er tilgjengelig i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer