Med to eller fire prosessorer og Silicon Graphics´ egen grafikkteknologi, blir disse maskinene noen skikkelige råtasser.
Med to eller fire prosessorer og Silicon Graphics´ egen grafikkteknologi, blir disse maskinene noen skikkelige råtasser.Vis mer

Billige råtasser fra Silicon Graphics

På årets Comdex-messe viste Bill Gates frem en Silicon Graphics maskin basert på Windows NT og Intel. Maskinene lanseres offisiellt først 11. januar, men nå har opplysninger om maskinene begynt å lekke ut. Og det vi hører er svært spennende.

På åpningsforedraget til Bill Gates på årets Comdex-messe var en av de absolutte høydepunktene visningen av en Silicon Graphics maskin som kjørte Windows NT (sjekk artikkelen Fremtiden i følge Bill Gates for mer informasjon om dette).

LES OGSÅ:

Da undertegnede tok kontakt med Silicon Graphics´ representanter på Comdex, var det ikke måte på hvilke hemelighetskremmerier selskapet hadde lagt opp til. Ingen fikk hverken høre om, eller kikke på maskinen før nærmere lanseringsdatoen.

Nå har enkelte detaljer begynt å lekke ut, og disse er etterhvert blitt så konkrete at det er mulig å gjengi dem med en viss grad av sikkerhet.

To eller fire prosessorer

Det Silicon Graphics i alle fall er villige til å bekrefte, er at maskinene vil bli lansert i to utgaver: Den rimelige modellen VW 320 (kodenavn "Hugh") med med to Pentium II prosessorer på 450 MHz, og den dyrere modellen VW 540 (kodenavn "Borg") med fire Xeon-prosessorer på 450 MHz. Den minste modellen vil koste rundt 4.000 dollar (ca. 30.000 kroner), og den dyrere vil koste rundt 6.000 dollar (ca. 45.000 kroner).

Utover dette er ikke Silicon Graphics villig til å røpe flere detaljer enda, men maskinen ble også demonstrert under konferansen "Digital Content Creation" i Los Angeles i forrige uke. Her ble en 50 MB bildefil lastet på noen få sekunder og mikset med video fra et kamera. Dette tyder på at toppmodellen blir raskere enn de aller dyreste high-end maskinene basert på Windows NT som selges nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kanskje kommer prisraset

Hverken Compaq, IBM, Dell eller Hewlett Packard kommer til å sitte rolig å se på at Silicon Graphics kupper markedet for arbeidsstasjoner basert på Windows NT. Alle disse selskapene har hatt slike løsninger i opp til to år. Satsningen fra Silicon Graphics kan bety at prisene generelt i dette markedet vil falle i 1999.

Silicon Graphics har i alle fall skalket alle luker til 11. januar. Her er adressen du kan benytte på selve dagen: http://www.sgibreakthrough.com.

Ypperlig sammen med SGIs flatskjerm

Silicon Graphics har nylig lansert en flatskjerm (vist på bildet) som egner seg både til bruk med SGIs egne arbeidsstasjoner og vanlige PCer. Les vår omtale.