Billige digitalkameraer fra Canon

Canon har tidligere ikke tilbudt digitalkameraer i de laveste prissjiktene, men lanserer nå tre kompakte rimelige modeller myntet på nybegynnere inne digital fotografering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de nye modellene leveres med et 8 MB CompactFlash minnekort, og støtter utskrift av bildene til Canons direkteskrivere CP-100 og CP-10, uten å være tilkoblet PC/Mac. Canons programpakke for bearbeiding og organisering av bilder, Canon ZoomBrowser EX, PhotoStitch og PhotoRecord, følger med alle kameraene..

Powershot A100

Canon PowerShot A100
Canon PowerShot A100 Vis mer

Den rimeligste modellen er 1.2 megapiksels nybegynnerkamera som har fått betegnelsen A100. Det tar bilder med en oppløsning på 1280 x 960 piksler, noe som er en ideell oppløsning for fremkalling og utskrift i 10 x 15 cm-størrelse. Menyene er norske, og styres fra LCD-skjermen på baksiden av kameraet.

Kameraet er for øvrig utstyrt med et F2.8 objektiv, som i følge Canon sørger for skarpe og klare bilder under de fleste forhold. Et trepunkts fokuseringssystem kalt AiAF (Artificial intelligence Auto Focus) sørger for at motivet alltid er i fokus uansett hvor det befinner seg i søkeren.

Med A100 kan du også ta korte videoopptak, riktig nok uten lyd.

Veiledende pris oppgis til 2.500 kroner inkludert mva.

Powershot A30

Canon PowerShot A30
Canon PowerShot A30 Vis mer

Hvis du legger til en tusenlapp, får du A30, med 3x optisk zoom. Oppløsningen er også her på 1.2 megapiksler.

PowerShot A30 har 3x optiske zoomobjektiver som går fra 35-105mm (tilsvarende 35mm) med en sterk maksimalåpning på f2.8. Dette kameraet er litt større og har en annen utforming enn A100. For øvrig har du de samme mulighetene som med A100.

Veiledende pris oppgis til 3.500 kroner inkludert mva.

Powershot A40

Canon PowerShot A40
Canon PowerShot A40 Vis mer

Legger du til enda en tusenlapp, får du A40, som er det største kameraet i den nye serien. Kameraet har samme utforming som A30, men oppløsningen er øket til 2.0 megapiksler. I følge Canon vil du kunne skrive ut bilder i A4-størrelse i god kvalitet tatt med dette kameraet.

Egenskapene og programvaren er for øvrig de samme som for A30, men med A40 har du i tillegg muligheten til å ta korte videoopptak med lyd.

Veiledende pris oppgis til 4.500 kroner inkludert mva