Billig lagring fra Fujitsu

Fujitsu slipper nå en ny serie med magnet-optiske disketter. Med denne teknologien vil du få plass til 640 MB på en 3,5” diskett! En intern SCSI-versjon er tilgjengelig allerede, mens en ekstern utgave kommer om kort tid.

Den nye serien til Fujitsu vil bestå av fire modeller: DynaMO 640SE (ekstern), DynaMO 640SZI (intern SCSI) og DynaMO 640AI (intern ATAPI). I tillegg har Fujitsu laget en SCSI-modell som er beregnet på OEM-produksjon.

Prisen i Norge vil ligge på ca. 4 500 eks. mva for en intern SCSI-utgave og ca 6 000 kroner eks. mva. for en ekstern utgave. For en diskett med kapasitet på 640 MB må du ut med ca. 230 kroner eks. mva. Dette gir en meget lav pris per megabyte, og er dermed et alternativ til å utvide harddisken.

For brukere med store lagringsbehov, og som lagrer data over lengere perioder vil dette være en god løsning. 640 MB på en diskett gir også gode muligheter for back-up uten å gå veien om magnetbånd. Det vil også være mulig å få disketter i størrelsene 540, 230 og 128 MB.

Den magnet-optiske teknologien er regnet for å være meget robust, og skal kunne tåle både fuktighet, støv og støt. Når man bruker denne teknologien i flyttbare lagringsmedia får man en meget sikker løsning, som er godt egnet til å frakte med seg. Ytelsen på diskene kjenner vi ikke enda, men den skal være raskere en forrige generasjon av DynaMO-serien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer informasjon fås hos Newtech (22 64 83 30).