Et GeForce 3-kort.
Et GeForce 3-kort.Vis mer

Billig GeForce 3-variant på vei?

I følge uoffisielle rykter kan vi snart vente oss flere nye varianter av GeForce 3-grafikkbrikken til NVIDIA. Hva skiller dem fra originalen?

GeForce 3 er den kraftigste grafikkbrikken på markedet akkurat nå. Den har svært avansert funksjonalitet, blant annet full støtte for DirectX 8, ultrarask minnearkitektur og en ny kantutjevning-teknologi, som gir svært høy bildekvalitet uten betydelige tap av hastigheten. Brikken er ikke bare den raskeste du får i dag, den vil også bli enda kraftigere etter hvert som spillutviklerne begynner å komme med spill som virkelig utnytter den avanserte funksjonaliteten.

Nye modeller

Tidligere har NVIDIA gjerne oppgradert sine eksisterende brikker med høyere klokkehastigheter og ekstrafunksjoner. GeForce 2 Ultra er et godt eksempel, denne prosessoren var rett og slett en kraftigere utgave av GeForce 2, med mye høyere ytelse.

Mye tyder på at selskapet vil gå samme vei med GeForce 3. Ut fra ryktene vi har hørt, kan vi vente oss både en Ultra- og en MX-versjon av brikken.

Ultra-utgaven vil naturligvis være et superkraftig monsterkort, med en mulig klokkefrekvens på 300 MHz. Problemet er at hvis NVIDIA holder seg til tradisjonen, vil dette kortet antakeligvis koste rundt 7.000 kroner.

MX-versjonen er nok en hyggelig nyhet for de prisbevisste, og kommer til å være en noe begrenset versjon av brikken, akkurat som GeForce 2 MX var i forhold til GeForce 2. MX-prosessoren vil blant annet ha en noe redusert 3D-arkitektur, og følgelig en lavere pris.
Ryktene sier lite om når kort basert på disse brikkene vil dukke opp i butikkene. Det sies imidlertid at MX-kortene kan dukke opp allerede til høsten, mens GeForce 3 Ultra neppe kommer før i begynnelsen av 2002.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi kommer selvsagt tilbake med mer informasjon med en gang NVIDIA kommer med en offisiell uttalelse.