Perfekt for førstegangskjøpere av digitale kameraer? Foto: yk
Perfekt for førstegangskjøpere av digitale kameraer? Foto: ykVis mer

Billig digitalkamera fra Agfa

Det har i det siste vært litt stille rundt Agfa når det gjelder kameralanseringer. Men nå slår selskapet til med et svært billig digitalkamera i miniformat som også kan brukes som web-kamera for videokonferanser o.l.

Førstegangskjøpere vil ofte ikke bruke 10.000 kroner for å finne ut om digital fotografering er noe for dem, men markedet har hatt forholdsvis få billigmodeller for denne gruppen. Nå kommer imidlertid Agfa CL-18, som er et kompaktkamera i miniformat til lav pris.

Kameraet vil få en pris på mellom 1.600 og 1.700 kroner inkl. mva., og kan derfor nå kunder som handler på impuls -- eller som vil prøve seg på digitalfotografering for første gang uten å "blakke" seg.

Også et web-kamera

Kameraet fungerer som et vanlig digitalt stillbildekamera. Men det kan også settes i en dokkingstasjon som følger med, for å oppnå en annen funksjon: Denne dokkingstasjonen overfører bilder til PCen via USB, og gjør at kameraet kan brukes som web-kamera på samme måte som f.eks. Creative WebCam III. Kameraet klarer da 15 bilder i sekundet med en oppløsning på 640 x 480.

Hva med fotokvaliteten?

Dette er et billigkamera, så de aller mest entusiastiske fotografene vil nok ikke løpe til butikken når produktet slippes. Men for deg som vil skrive ut 10x15 cm bilder eller sende bilder pr. epost, vil kameraet holde.

Oppløsningen er på 640 x 480, og kameraet har et fast internminne på 2 MB. Dette gjør at du kan lagre opp til 32 bilder. Overføringen skjer via USB, og vil derfor være lynrask. Kameraet har blitz, men vi kjenner ikke detaljene om denne. Kameraet har ingen LCD-skjermen på baksiden, hvilket gjør at du ikke kan se bildene umiddelbart. Men det har en liten LCD-skjerm på toppen av kameraet som viser hvor mange bilder som er igjen osv. For øvrig har kameraet glasslinse med fast fokus.

Agfa CL-18 leveres med programmene Corel Photohouse 2000 og Printhouse 2000. Førstnevnte er mer rettet mot nettbruk. I tillegg får du med Microsoft NetMeeting 3.0. Dette er et program for å holde møter via Internett (levende bilder, dele skjermbilder og ulike andre virkemidler). Programmet er også tilgjengelig, gratis, på Microsoft sine nettsieder, men nå slipper du å laste det ned fra Microsoft.

Kameraet kommer i butikkene i midten av juni, og vil antagelig få en pris på 1.695 inkl. mva.